VonyArts Folkart népzenei és világzenei tábor és fesztivál

2021. augusztus 25. - 28.

Augusztus utolsó hetében kerül megrendezésre a VonyArts Folkart elnevezésű rendezvény, melynek keretében várjuk a folk-és világzene iránt érdeklődőket.

A népzene és néptánc meghonosítása Vonyarcvashegyen már több éves projekt. Évek óta nagy sikerrel rendezik meg a VonyArt’s Folkpart nevű népzenei és néptánc tábort, világzenei fesztivál augusztus végén.

A település egyik legaktívabb közössége a Balaton Art Alkotóközösség. A főként a képzőművészeteket kedvelő és alkotó csoport tajai amatőr festők, fotósok, goblein készítők és fafaragók. A fesztivál alkalmával minden korosztály számára kínálunk programokat képzőművészet, népzene, néptánc ás színház műfajokban.

A épzenei hangszerek (hegedű, bárcsak, bőgő, koboz, furulya, dob, gardon, duda és cimbalom) oktatása mellett néptánc tanításra is lehet jelentkezni Az oktatás mellett táncházak és koncertek is színesítik a programot. Ezeket a programokat a rendezvénytéren nyilvánosan és ingyenesen rendezzük meg, így bárki bekapcsolódhat

Előadók, fellépők:

Balaton Art Alkotóközösség, Ludvig Zoltán festőművész, Varázshangok Egyesület, Igricek verséneklő zenekar, Pásztorhóra moldvai zenekar, Tóth István néptáncoktató, Vizel Bálint népzenész és zenekara, Csavar színház felvidékről, Kanizsa Csillagai roma együttes, Benedek Zalán színművész, Mikó István színművész, Horváth Márk bábművész, Fidelis Brass Fúvós Quartett, Balaton kórus, Vonyarcvashegyi énekkar

Részvételi feltételek a VonyArts facebook eseménynél.

Időpont: 2021.08.25-28.

 

 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!