Vác-Gödöllő vácrátóti Botanikus kerttel és veresegyházi Medveotthonnal

2020. szeptember 26.

Tegyen egy romantikus hangulatú sétát a Dunakanyar központjaként is ismert hangulatos városkában, Vácott, majd a közeli nemzeti Botanikus kertben. Hazánk egyik legnagyobb barokk kastélyába is ellátogathat, ha velünk tart, hiszen a Gödöllői Grassalkovich kastélyt is bejárjuk és olyan érdekességeket is megtudhat, melyekről még talán sosem hallott. Mindezek a kulturális programok után ellátogathat Közép-Európa egyetlen Medveotthonába, ahol íncsiklandozó mézzel kínálhatja meg a barnamedvéket.

Időpont: 2020.09.26. – 09.26.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, DVD/CD lejátszó, nagybusz esetén WC is),idegenvezetővel

Részvételi díj: 11 900 Ft/fő

Belépők: kb.5.900 Ft/fő

Program:

Indulás Keszthelyről a reggeli órákban,kb. 6.00-kor.Útvonal:M7-Siófok-Székesfehérvár-Budapest-M2. Utunk először Vácra vezet, itt programunkat a „Fehérek templomának” megtekintésével kezdjük. Ezután sétát teszünk a Dunakanyar központjaként ismert hangulatos városkában,utána továbbindulunk Vácrátótra, ahol a természetvédelem alatt álló Nemzeti Botanikus kertet tekinthetjük meg: hazánk leginkább fajgazdag tudományos élőnövény gyűjteményében gyönyörködhetünk.Délután továbbindulunk a Grassalkovich – kastélyról méltán nevezetes Gödöllőre. Szemügyre vesszük hazánk egyik legnagyobb barokk Királyi Kastélyának minden zegzugát (helyi idegenvezetővel), majd szabadidőnkben bejárhatjuk a kastély káprázatos parkját is, betekinthetünk a Pálmaházba. Sétánkat követően, ebédszünet/szabadprogram a belvárosban.Késő délután Máriabesnyőre vezet utunk, ahol Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelyén, a Nagyboldogasszony Bazilikához érkezünk. Megtekintjük a Mária-szobrot és az altemplomban elhelyezkedő Grassalkovich sírokat is. Kulturális sétánkat követően Veresegyház felé vesszük az irányt, Közép – Európa egyetlen Medveotthonába, ahol magunk is megetethetjük a park kedves barnamedvéit mézzel,valamint betekintőt kapunk a farkasok mindennapjaiba. Késő délután indulás hazafelé. Érkezés a kora esti órákban Keszthelyre.

Jelentkezni lehet:

Tel: 06-83/348-315
Mobil: 06-30/9376-491
E-mail:

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!