Túra a Schneebergen

2017. május 20.

Időpont: 2017.05.20. – 05.20.

Utazás: Légkondicionált nyugati típusú autóbusszal (hideg – meleg italok), túravezetővel

Részvételi díj: 7 990 Ft/fő

Belépők: kb. 34-36 €

Jelentkezési határidő:2017.május 5.

Program:

Reggel 5.30-kor indulás Keszthelyről. Egy nagyon változatos túrára indulunk Ausztriában, a Schneeberg hegy 2075 magas csúcsára. Rövid pihenőkkel utazunk Puchberg-Losenheimbe (871 m magasan fekvő falucska), ahonnan felvonóval (ülőlift) indulunk felfelé 1235 m magasságig,az Edelweiss menedékházig.Azonban még így is van előttünk több mint 800 m szintemelkedés a Klosterwappen csúcsig,a Keleti-Alpok legmagasabb pontjáig.

A Fadensteig a Schneeberg híres túraútvonala,amely először egy gyönyörű fenyőerdőn vezet át, majd elérve az erdőhatárt, füves,sziklás terepen túrázunk tovább, keresztezve egy meredek törmeléklejtőt, majd sziklalépcsők következnek,ezen fellépdelve hamarosan elérjük a Fadenwande (1722 m) peremét.Ezen a részen túljutva már egy kényelmesebb szakasz következik, kevésbé meredek alpesi mező.Útközben több menedékházban is megpihenhetünk, mint a Fischer-hüttében,ami a tartomány legmagasabban fekvő menedékháza.

A csúcson (Alsó-Ausztria legmagasabb pontja) tiszta időben szinte határtalan panoráma fogad minket, tökéletes hely csúcs fotók készítésére. Innen viszonylag lankás út vezet a Damböck menedékházig (1810 m), majd a fogaskerekű hegyi vasút felső állomásáig, ahol véget ér a gyalogtúra.Lefelé ugyanis a csodálatos Salamandra magashegyi vasúttal ereszkedünk le 40 perc alatt a Schneebergről Puchberg végállomásig.

Itt vár a buszunk a csoportra, innen indulás hazafelé. Érkezés az esti órákban. Gyalogtúra távolsága: 11 km, szint felfelé: 845 m, lefelé 280 m gyalogosan. Megjegyzés: A program jó fizikai állóképességet,túrázási tapasztalatot és túracipőt -, felszerelést igényel.

A túrán nincs visszafordulási lehetőség, mivel a kiindulópont (Losenheim) nem egyezik meg az érkezési ponttal (Hochschneeberg).

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!