Tavaszköszöntő Sorrentoban

2018. március 15. - 18.

Min. létszám 15 fő! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Utazás: Menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal (légkondicionált, hideg-meleg italok), idegenvezetövel

Elhelyezés: *** szállodában a Sorrentoi-félszigeten 2-ágyas szállodai szobákban – minden szobához saját tusoló, WC, TV, telefon (esetleg erkély) tartozik (3 éj)

Ellátás: Félpanzió (3 x kontinentális reggeli és 3 x menüvacsora)

Részvételi díj: 112 800 Ft/fő

Belépők: Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft/fő, 1-ágyas felár: 24.000 Ft

A BBP biztosítás 580 Ft/fő/nap.Jelentkezési határidő: 2018. február 15.

Program:

1. nap:
Budapest – Nápoly – Sorrentói-félsziget. Elutazás Budapestről repülővel menetrendtől függően Nápolyba (átszállás lehetősége). Rövid városnézés során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőt, a királyi palotát, a Népgyűlés teret a Paolai Szent Ferenc templommal. Belvárosi sétánkat a San Carlo királyi színház és operaház valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásárló csarnokának megtekintésével zárjuk. (Repülőmenetrendi változás esetén e programrész a 4. napon délelőtt is megvalósulhat.) Szálláshelyünkre érkezünk a Sorrentói-félszigetre, ahol 3 éjszakán keresztül szállásunk lesz.

2. nap:
Sorrento és Capri szigete (20 km). Fakultatív program: Capri-sziget hajóval 24800 Ft/fő e program ára. Reggelit követően programját egyénileg tervezheti, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Sorrento kikötőjéből komphajóval indulunk Capri szigetére. Anacapriban található a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro, és Axel Munthe római stílusú villája is. Szabadidő. A sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek nyáron csodálatos parkja az Augustus kert nevet viseli. Időjárástól függően lehetőség van a sziget körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldaláról (helyszínen fizetendő). Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
Sorrento, Positano-Amalfi hajóval és Ravello (80 km). Fakultatív program: Positano-Amalfi 18500 Ft/fő. Reggelit követően programját egyénileg tervezheti, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Egész napos kirándulásra indulunk autóbusszal és hajóval. A félsziget déli oldalán ezen partszakasz az UNESCO Világörökség része, Itáliának talán legszebb panorámaútja. Positano festői látványt nyújt az égbenyúló sziklafalak között, a tenger felett lépcsőzetesen épült mediterrán házaival, rózsalugasaival. Sétálunk Positanóban, majd hajóval utazunk tovább az egykor Európa-hírű tengeri nagyhatalom, az Amalfi Köztársaság központja felé. A hajóról láthatjuk a magas sziklafalakat, festői házakat. Megtekintjük a Dómot, a XII. századi harangtornyot. Szabadidőben sétálhatunk a hangulatos, szűk utcácskákon. Utunkat autóbusszal folytatjuk Ravello felé. Sétálunk az elbűvölő városkában, ahonnan élvezhetjük a Salernói-öbölre nyíló panorámát.

4. nap:
Nápoly – Pompei – Budapest. Reggeli után menetrendtől függően Pompeibe, az eltemetett városba utazunk. A város úgy került újra a felszínre, ahogyan a borzalom napján élete félbeszakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, fürdői. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Vezúv borkóstolós ebéddel 5500 Ft/fő, menetrendtől függően tartson velünk egy hangulatos borkóstolóval egybekötött ebédre a Vezúv lankáin, csodaszép szőlő és olíva ültetvények között (ezen programrész megvalósulása a menetrend alapján az első napon is lehetséges). Továbbutazunk a nápolyi repülőtérre, menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

Bővebb információ itt!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!