SVÁJC, AZ ALPOK ORSZÁGA

2023. szeptember 28. - október 1.

Utazási ajánlatok

SVÁJC, AZ ALPOK ORSZÁGA

Ez a terület, amelyet az út során bejárunk Európa egyik legszebb vidéke. Svájcban például szinte minden megtalálható, ami a turisták számára vonzerővel bír: varázslatos alpesi tájak; kristálytiszta vizű tavak; hangulatos, középkori kisvárosok; régi várak; katedrálisok; modern nagyvárosok, stb… Sajnos a magyar utazók még nem igazán fedezték fel ezt a csodálatos országot, aminek legfőbb oka abban rejlik, hogy Svájc nagyon drága ország. Az utazás során utasaink Svájcnak a német részéből kapnak ízelítőt, de az út legnagyobb élménye az Alpok fenséges hegy, -és tóvilága lesz.

Minimum létszám 35 fő!

Időpont: 2023.09.28. – 10.01.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hűtőbox, kávéfőző) – nagy busz esetén WC és DVD monitorokkal is van a buszban -, idegenvezetővel

Elhelyezés: 1 éjszaka *** panzióban/szállodában Nyugat-Ausztriában és 2 éjszaka *** hotelben Közép-Kelet-Svájcban, Einsiedeln-i kisvárosi szállodában kétágyas WC/tusolóval ill. fürdőszobával, telefonnal, TV-vel ellátott szobákban

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora kb. 25 Euro/fő/alkalom)

Részvételi díj: 159 990 Ft/fő

Belépők: belépők: 40 € + 105 CHF/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat idegenvezetővel, de nem tartalmazza a múzeumi belépőjegyeket, a svájci hegyi vasút díját (összesen kb.40 Euro + 150 CHF/fő), valamint a BBP biztosítást. Egyágyas szoba magas felár ellenében igényelhető. Jelentkezési határidő: 2023.augusztus 20.

Program:

1. nap:
Indulás kb. 4.00 órakor Keszthelyről. Utazás Rábafüzesen át Graz – Leoben – Liezen – Radstadt-Bischhofshofen-Salzburg útvonalon rövid pihenőkkel Bajorországba, a Chiemsee-hez. Déli órákban érkezés Prienbe, ahol hajóra szállunk és áthajózunk,a híres Herreninsel szigetére, ahol megtekintjük “Őrült” Lajos bajor uralkodó Versailles mintájára épített kastélyát. Megtekintése után visszahajózás a Fraueninsel érintésével Prienbe. Majd folytatjuk utunkat München-Memmingen-Lindau érintésével Vorarlbergbe. Szállás az ausztriai Feldkirch környékén (1 éjszaka).

2. nap:
Reggeli után irány Svájc legszebb hegyei felé (útközben elhaladunk a Wallensee és a Zürichi-tavak mellett). A világ legmeredekebb fogaskerekűjével Svájc büszkélkedhet. Nem messze Luzerntől van a Pilatus-hegye ,ahová a Pilatus vasúttal lehet felmenni, melynek hossza 4818 méter,az alsó végállomás tengerszint feletti magassága 441 m,felső végállomása 2073 méteren található ,ez a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútja,melyet a vállalkozó kedvű utasaink kipróbálhatnak. Utána városnézés a hangulatos Luzernben/óváros jelképe a Kapellbrücke=középkori fedett fahíd/,séta a hidakon és az oroszlános emlékmű megtekintése. Este utazás a Zürichi-tó partjához közeli szállásra Maria Einsiedelnbe.

3. nap:
Reggeli után indulás Bernbe, séta az “Alpok Országának” közigazgatási fővárosában, UNESCO világörökség része az óváros, ami az Aare folyó hajtűkanyarjában fekszik (medveverem, városháza, parlament, panoráma pontok, óratorony). Majd a hegyek világa következik, Interlakennél (a 4200 m magas Jungfrau hegyvonulat tövében),először busszal, azután fogaskerekű vasúttal utazunk a magasba a Lauterbrunneni-völgyből (Európa talán legszebb gleccservölgye, az itteni panoráma egy életre szóló élmény). Végül felkeressük a Trümmelbach gleccservízeséseket (10 vízesés egy hegy belsejében). Estefelé visszatérés a szállásra Maria Einsiedelnbe.

4. nap:
Korai reggeli után indulás a Bodeni-tóhoz,először a svájci oldalára, Stein am Rheinbe, amely az egyik legszebb svájci kisváros, a középkor egy megmaradt gyöngyszeme. Utána Schaffhausenben a Rajna folyó vízesésének felkeresése (Európa legbővízűbb vízesése),aki akarja hajóval is megközelítheti a vízesést. Majd innen a kora délutáni órákban indulunk haza.Útközben még felkeressük a miniállamot, a Lichtensteini Hercegséget, séta fővárosában, Vaduzban. Utazás Ausztrián át: Vorarlberg-Landeck-Innsbruck-Wörgl-Kitzbühel-Zell am See-Bischofshofen-Liezen-Graz útvonalon. Érkezés a késő éjszakai-hajnali órákban vissza Keszthelyre.

Jelentkezés:
Vonyarctourist – Utazási ajánlatok

Elérhetőségek: 
Tel: 06-83/348-315
Mobil: 06-30/9376-491
E-mail: 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!