PLITVICEI-tavak kirándulás

2017. május 27.

Időpont: 2017.05.27. – 05.27.

Utazás: Légkondicionált panorámás autóbusszal (hideg – meleg italok), idegenvezetővel

Részvételi díj: 9 900 Ft/fő

Belépők: kb. 110 kuna

Jelentkezési határidő: 2017.május 20.

Program:

Reggel 5:00-kor indulás Keszthelyről, utazás Letenye – Zágráb – Karlovac érintésével a Plitvicei Nemzeti Parkba, Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. Érkezés a délelőtti órákban, belépőjegy megvásárlása után hajóval, elektromos buszokkal és gyalogosan fedezzük fel a csodálatos tavak vidékét, amelyek füzérszerűen húzódnak a vadregényes Kapela – hegységben és a világ talán legszebb zuhatagai és vízesései, erecskéi patakocskái táplálják őket. A smaragd és a türkiz színek ezer árnyalatában pompázó víztükör, a fantasztikus erdei környezet egy színpompás mesevilágba repít bennünket. Horvátország gyöngyszemeinek is tekinthető tavak és vízesések 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezik.
A nemzeti park 18 tavát összesen 92 vízesés köti össze, amelyek közül a legnagyobb 78 méter magasból ömlik a Korana – folyóba. Jól kiépített túraösvényeken és fahidakon járható be gyalogosan a terület, miközben mellettünk a kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak. Kapcsolódjon ki és töltődjön fel ebben a fantasztikus környezetben!
A tórendszer megtekintése után 16. 30 körül indulás haza, útközben rövid pihenővel, érkezés Keszthelyre az esti órákban.

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!