Nyárutó a VELENCEI tengerparton: Velence-Murano-Burano-Cavallino

2023. szeptember 22. - 24.

Utazási ajánlatok

Nyárutó a VELENCEI tengerparton: Velence-Murano-Burano-Cavallino

Időpont: 2023.09.22. – 09.24.

Utazás: légkondicionált autóbusszal /hideg-meleg italok/,idegenvezetővel

Elhelyezés: ***tengerparti Hotelben Cavallino-Treportiban, a Jesoloi-félszigeten

Ellátás: Reggeli (2), (fakultatív vacsora a hotelben 20 €/fő/vacsora áron)

Részvételi díj: 74 990 Ft/fő

Belépők: kb.75 €/fő

Program:

1. nap:
Indulás Keszthely-Hévízről hajnali 4.00 órakor.Utazás Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa-Lendva-Maribor-Ljubljana- Nova Gorizia-Palmanova-S.Dona di Piave útvonalon. 13 óra körül érkezés a tengerparti szállodába, szobák elfoglalása után strandolás estig. Rossz idő esetén kirándulás már aznap menetrendszerinti vaporettoval Velencébe,a Szent Márk térre. 3-fogásos fakultatív vacsora a szálláshelyen (20 €/fő).

2. nap:
Reggeli után egész napos kirándulás a „lagúnák városába”, Velencébe. A jesoloi félszigetről, Punta Sabbioniból hajóval megyünk a város központjába, a Szent Márk térre. Itt megnézzük a város védőszentjének a tiszteletére elnevezett székesegyházat a szent sírjával, az Óra,-és Harangtornyot (Campanilet), ahonnan csodálatos a panoráma Velencére és a szigetekre. Majd a meseszép Doge-palota a Sóhajok-hídjával következik. Délután a szűk sikátorokon keresztül a Rialto-híd környékét, a hal,-és gyümölcspiacot, a Frari és San Rocco templomokat, a Salute templomot és az Operaház épületét keressük fel. Estefelé hajókázunk a Canal Grandén, amely mellett sorakoznak a szebbnél szebb gótikus paloták, templomok, látványuk felejthetetlen, akárcsak a San Giorgio Maggiore és Redentore szigetek templomaié. Este visszatérés vaporettoval a félszigetre, fakultatív vacsora a hotelben (20 €/fő).

3. nap:
Reggeli után ismét hajóra szállunk Punta Sabbioniban, de ezúttal a lagúna szigeteit keressük fel: Torcelloval kezdjük, amelynek legfőbb nevezetességei a XI. századi katedrális és keresztelőkápolna. Majd továbbhajózunk Buranora,ahol sétát teszünk a halászok és csipkeverők tarka színekben pompázó házai között. Végül Murano szigetén, amely ma is az üvegfúvás és gyártás központja (szabadprogram vásárlási lehetőséggel) megtekintjük a Ss. Maria e Donato bazilikát (XII-XIII.sz.-i templom) Szent Gellért püspök szarkofágjával. Délután kb. 16 óra felé visszaérkezés a szárazföldre, indulás haza, érkezés az éjszakai órákban Keszthely-Hévízre.

Jelentkezés:
Vonyarctourist – Utazási ajánlatok

Elérhetőségek: 
Tel: 06-83/348-315
Mobil: 06-30/9376-491
E-mail: 

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!