NAPSÜTÖTTE TOSCANA PISA – LUCCA – SAN GIMIGNANO – SIENA – FIRENZE – CINQUE TERRE

2019. május 1. - 5.

Sokak szerint Olaszország a világ műemlékekben leggazdagabb országa. A középkorból, ill. a reneszánsz és a barokk időszakából Olaszországon belül az ország középső részén található a legtöbb műkincs. Kirándulásaink ezen régiót mutatják be Önöknek.

Időpont: 2019.05.01. – 05.05.
Jelentkezés:
Tel: 06-83/348-315
Mobil: 06-30/9376-491
E-mail: vonyarc.tourist@t-online.hu

Utazás: Légkondicionált nyugati típusú autóbusszal (hideg-meleg italok, nagy busz esetén WC és DVD lejátszó), idegenvezetővel

Elhelyezés: Háromcsillagos szállodákban, 2-ágyas zuhanyozós + WC-vel,TV-vel ellátott szobákban Montecatini Termében és Riminiben

Ellátás: Reggeli (4 kontinentális), fakultatív vacsora: 13/16 €/alkalom/fő

Részvételi díj: 89 500 Ft/fő

Belépők: kb. 90 Euro/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazás költségeit, a 4 éjszakai szállást reggelivel a meghirdetett helyen, a megadott programokat idegenvezetővel, de nem tartalmazza a belépődíjakat, ezek összege kb. 80 Euro és a BBP biztosítás is külön fizetendő. Egyágyas szoba felár ellenében. Jelentkezési határidő:2019.április 10.

Program:

1. nap:
Indulás a kora reggeli órákban Keszthelyről, kb. 4.00-kor. Utazás Zalaegerszeg – Rédics – Maribor – Ljubljana – Trieszt – Velence útvonalon (rövid megállásokkal) toszkán földre. Érkezés késő délután, Luccában városnézés: Szt. Márton dóm és Gunigi palota,ezt a várost teljesen épen maradt XVI. századi várfalak veszik körbe. Utazás a szomszédos Pisába, itt a Piazza del Duomo építészeti együttese, az 1181-ben felszentelt Dóm (ötvöződnek benne a görög, bizánci és korai gótikus hatások, márvány borítású a homlokzata),a mellette álló 50 m magas, hatemeletes Ferde Torony és Keresztelőkápolna épületei tekinthetők meg. Szállás a Firenzéhez közeli gyógyfürdőhelyen, a híres Montecatini Termében, fakultatív vacsora.

2. nap:
Reggeli után indulás Sienába, amelynek történelmi városközpontja Világörökség része: Il Campo (főtér), a XIII. sz.-i katedrális, a Torre del Mangia, Fontana Gaia, a Palazzo Publico, Szt. Domonkos és Szt. Katalin szentélyek felkeresése,szabadidő.Délután utazás a „széptornyos” San Gimignanoba, amelynek falakkal körülvett óvárosát középkori Manhattan-nek is szokták nevezni 14 db. XIII.sz.-i tornya miatt, a város a Világörökség része. Majd utazás a híres bortermelő chianti vidéken át. Fakultatív vacsora és szállás ismét Montecatiniben.

3. nap:
Reggeli után egész napos kirándulás a festői Cinque Terre vidékére, ami Ligur-tenger legszebb és legismertebb szakasza a híres 5 faluval: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola és Riomaggiore, amelyek a sziklákra épültek és a szőlőskertek köztük teraszosan helyezkednek el a hegyoldalban. La Speziából kiindulva vonattal a legkönnyebb megközelíteni a falvakat (országút csak autóknak). Séta a „Via dell’Amore”-n Manarolaig. Strandolási lehetőség Monterossoban. Este visszatérés a szállásra, fakultatív vacsora.

4. nap:
Reggeli után indulás a reneszánsz művészet fővárosába, Firenzébe, ahol vendégeink először a Michelangelo kilátóról csodálhatják meg a Mediciek városát, majd megismerkednek a középkori hangulatú, nyüzsgő belváros számos nevezetességével: Santa Croce templom (Michelangelo sír- ja), Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Dóm és harangtornya, Keresztelőkápolna a Paradicsom kapuval. Délután Botticelli, Raffaello, Tiziano, Michelangelo remekműveit őrző Uffizi Képtár megtekintése, majd Loggia dei Lanzi, az Akadémián Michelangelo híres Dávid szobra, a Mediciek végső nyughelye a San Lorenzo templom a Medici kápolnával (Michelangelo szobrai) kerülnek megtekintésre. Ha marad rá idő a Pitti Palotába, és a híres szobrokkal tarkított Boboli kertbe sétálunk. Végül szabadprogram ill. séta a Ponte Vecchionál és az Arno folyó partján. Utazás az Adria- parti szálláshelyre, Riminibe. Fakultatív vacsora.

5. nap:
Reggeli után rövid városnézés Riminiben, séta a főutcán, majd irány Ravenna, ahol a Szt. Apollinare Nuovo bazilika, Szt. Apollinare in Classe, Szt. Vitale templom, Galla Placidia síremléke a legfőbb látnivalók a csodálatos i.sz. VI-VII. századból származó mozaik díszítésekkel. Délután indulás haza Mestre-Trieszt-Szlovénia útvonalon, érkezés Keszthelyre az esti órákban.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!