Montenegró a dalmát tengerparttal

2019. szeptember 22. - 26.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, büfé, nagy busz esetén WC és DVD lejátszó), idegenvezetővel

Elhelyezés: Neumban és Herceg Noviban 3-csillagos szállodákban, kétágyas szobákban (a szobák tusoló/WC-vel, erkéllyel ill. telefonnal/TV-vel ellátottak)

Ellátás: Félpanzió (4 reggeli és 4 menüvacsora)

Részvételi díj: 94 990 Ft/fő

Belépők: kb. 280 kuna

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 4 éjszakai szállást félpanzióval, a felsorolt programokat idegenvezetéssel, de nem tartalmazza a belépődíjakat (kb.280 kuna) és a BBP biztosítást. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.Jelentkezési határidő: 2019.augusztus 24.

Program:

1. nap:
Kora reggeli indulás, kb. 4 órakor Keszthelyről, útvonal: Nagykanizsa Letenye – Zágráb – Karlovac – Velebit-hegység – Zadar, majd gyönyörű panoráma tárul elénk a hegyeken átkelve Trogir városára, amely egykor a tatárok elől menekülő IV.Béla királyunknak is menedéket nyújtott, valamikor Splittel vetélkedett, ma Csipkerózsika álmát alussza, az ember úgy érzi, megállt itt az idő. Sétával kezdjük a kis szigetre épült olaszos műemlékváros megtekintését (paloták, templomok, kolostorok, városháza, régi városkapuk stb.). Délután továbbmegyünk Dalmácia fővárosába, Splitbe, ahol Diocletianus római császár gigantikus méretű palotáját tekintjük meg, amelynek minden oldala kb. 200 m hosszú, belseje Split óvárosa, középkori összezsúfoltan álló házakkal és sikátorokkal. Szintén e falakon belül található a császár mauzóleuma, amelyet átépítettek katolikus székesegyházzá a VII. században. 18 óra felé indulás Boszniába, érkezés este Neumba, a tengerparti szállásra. Vacsora és szállás Neumban.

2. nap:
Svédasztalos reggeli után kirándulás a dalmát tengerpart legszebb városába Dubrovnikba, gyalogos séta az egykori Raguzai Köztársaság székhelyén: Pile-kapu, Zsidó utca, ferencesek temploma, Szt. Balázs-templom, székesegyház, Rektorpalota és Sponza-palota, Aquarium és a várfalak kerülnek megtekintésre a régi kikötővel. Délután továbbutazás Montenegróba, a Kotori-öböl (az egyetlen adriai tengerszoros-fjord) partján fényképszünetek Herceg Novin és Perastban. Végül városnézés a tengerszoros legbelső csücskében fekvő Kotorban, amelynek óvárosa UNESCO világörökség része: szűk, sikátoros utcácskái, napsütötte terei mediterrán hangulatúak. Szállás és vacsora a Kotori-öböl partán fekvő Herceg Noviban (3 éj).

3. nap:
Reggeli után Montenegró belső területeinek a felfedezésére indulunk; Cetinjével kezdjük, Montenegró egykori központja, a királyi család otthonából megmaradt ereklyéket összegyűjtő múzeum és kolostor felkeresése, egykori nagykövetségek és főtér. Majd Podgorica (a mostani főváros) érintésével a hegyekbe, Niksic felé vesszük az utat, az Ostrogi-kolostort látogatjuk meg. Visszaútban a kotori-tengerpartra a Lovcan Nemzeti Park 1700 m magas kilátójához kapaszkodunk fel, ahonnan lélegzetelállító a Kotori-öböl panorámája. Útközben egy hegyi faluban megízlelhetjük a finom házi sonkából, sajtból és mézborból összeállított kóstolót. Vacsora előtt még fürdés a tengerben. Szállás mint előző este.

4. nap:
Reggeli után irány az ország déli része a Skadari-tó és környéke, a tó egyedülálló madárrezervátumával a Balkán-félsziget legnagyobb tava. A tavirózsák közötti ösvényen lehetőségünk nyílik csónakázni is. A tó partján megtekintjük a négy montenegrói nemzeti park múzeumát. Délután látogatás a tengerparti Barban ill. az ősi Barban, ahol a középkori török város romjai és több száz éves olajfák találhatók. Visszafelé az öbölbe megállás Sveti Stefannal (üdülősziget) és Budván, a legnagyobb és legismertebb crnagorai üdülőhelyen; az óvárosban megnézzük Keresztelő Szt.János és Szt.Száva templomát. Majd fürdés a tengerben a herceg novi szálláshelyen vacsora előtt.

5. nap:
Reggeli után indulás haza (komppal átkelés a Kotori-öblön), Dubrovnik – Makarska után már autópályán a híres Krka Nemzeti Parkig, amelynek legszebb része a Skradinski Buk vízesésrendszer (17 kisebb-nagyobb zuhatag), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk e különös természeti csodában. Délután 15 óra felé indulás haza a már ismertetett útvonalon. Tervezett érkezés éjfél körül Keszthelyre.

http://www.vonyarctourist.hu/hu/utazasiajanlatok.php?utazas=MONTENEGR%C3%93+a+dalm%C3%A1t+tengerparttal#cikk

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!