Lednice-Valtice mesekastélyai (Morvaország)

2017. május 20.

Időpont: 2017.05.20. – 05.20.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, DVD/CD lejátszó, nagybusz esetén WC is), idegenvezetővel

Részvételi díj: 8 900 Ft/fő

Belépők: kb.460 CZK/fő

Jelentkezési határidő: 2017.május 15.

Program:

Indulás Keszthelyről, kora reggel kb. 5 órakor, utazás Sümeg-Sárvár-Csorna-Rajka-Pozsony útvonalon rövid pihenőkkel Csehország déli részére, morva földre. Dél-Morvaországban található a mintegy 300 négyzetkilométeren elterülő Lednice-Valtice kultúrtáj,melynek legszebb és legkedveltebb helye a Liechtenstein grófok romantikus mesepalotája, a Lednicei kastély. Csodálatos,hatalmas kiterjedésű angolpark veszi körül a két épületet, mely elnyerte az Európa kertje és az UNESCO világörökség címet is. Itt található az a 60 m magas torony,ami minaretként is ismert ,de nem a törökök építették a 18.század végén, hanem a Liechtenstein család,akik szerették a különböző építészeti kultúrák keveredését birtokukon. 302 lépcsőn lehet felmenni tetejére,ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk a környékre.
Ezenkívül még a délelőtt folyamán megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes kiválóan rendben tartott termeit, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is.
Délután látogatás a család kedvenc téli rezidenciájában, Valticében.
A XIII.században épített gótikus vár idővel reneszánsz stílusban épült újjá,majd a harmincéves háború pusztításai után az olasz Domenico Martinelli tervei szerint az ország egyik legnagyszerűbb barokk épületegyüttesévé alakították át.
Késő délután visszaindulás Magyarországra, érkezés Keszthelyre az esti órákban.

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!