Giro d’Italia

2020. május 9. - 11.

A körverseny első három etapját rendezheti hazánk, 2020. május 9-10-11.-én, ezen kívül a csapatbemutatót is. Az útvonal a fővárost és a nyugati országrészt érinti, melynek elsősorban turisztikai okai voltak, emellett a szervezők logisztikai igényeit is figyelembe kellett venni.

A szombati napon 10 km-es egyenkénti időfutammal mutatkozik be a Giro mezőnye Budapestnek.

Vasárnap szintén a Hösök tere szobraitól indulnak a bringások, immáron az első mezőnyetapra.

A hétfői napon (május 11.), a vasárnapihoz hasonlóan, 200 km-es szakasz következik. A rajt Székesfehérváron lesz, ahonnan a bringások megérkeznek a királynék városába Veszprémbe. Innen a szakasz főként a Balatonra fókuszál. Veszprémből lezúg a mezőny Balatonfüredre, majd a Tihanyi-félsziget és az Apátság megmászása következik. Utána Aszófőn és Balatonudvarin keresztül tekernek el Zánkáig, majd jön a Káli-medence Köveskál érintésével egészen Tapolcáig. Innen Szigliget és a vár lesz a következő látványos pont, majd Vonyarcvashegyen keresztül Keszthelyre tekernek a kastélyt is érintve. Ezután Hévíz, a világhírű fürdőváros következik, ahonnan Sármellék érintésével a következő fürdő “metropolisz”, Zalakaros lesz a célpont. A befutónak a hétfői etap végén Nagykanizsa ad otthont.

A Giro mezőnye tehát 3 napon át versenyzik majd a magyar utakon, összesen 410 km-en. A kanizsai befutót követően a karaván a sármelléki reptérről folytatja az utazást, még aznap este Szicíliába kell repülniük, május 12-én onnan folytatódik a Giro.

 

A részletes útvonalat megtalálja itt.

20190829221

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!