DREZDA – BERLIN – MEISSEN

2017. május 18. - 21.

Időpont: 2017.05.18. – 05.21.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, nagybusz esetén WC és DVD lejátszó is), idegenvezetővel

Elhelyezés: *** szállodákban, kétágyas tusoló/WC-vel, telefonnal és TV-vel ellátott szobákban

Ellátás: Reggeli (3 svédasztalos), vacsora fakultatív: kb. 14/16 Euro/nap/fő

Részvételi díj: 65 900 Ft/fő

Belépők: kb. 60 Euro/fő

Jelentkezési határidő: 2017.május 1.

Program:

1. nap:
Indulás Keszthelyről a reggeli órákban, kb. 5 órakor. Utazás Sümeg – Sárvár – Csorna – Rajka – Pozsony – Brno – Prága útvonalon (rövid pihenőkkel) Németországba. Pihenő Dečin és Königstein között az Elba festői völgyében,az ún. Szász-Svájcban. Este érkezés a Drezda környéki szállásra, fakultatív vacsora. (1 éj).

2. nap:
Reggeli után városnézés Szászország egyik legszebb városában, Drezdában, először a gyönyörűen újjáépített belvárosban: Operaház, Albertinum “Európa Balkonja” a Brühlsche Terrasse, valamint a II. világháborúban lerombolt és nemrég felújított híres Frauenkirche megtekintése. Majd látogatás az egyik leghíresebb európai múzeumban, a Zwingerben (Régi Mesterek Képtár, Porcelángyűjtemény). Majd késő délután továbbutazás Berlinbe, a szállodai szobák átvétele estefelé. Fakultatív vacsora után busszal megyünk a Reichstaghoz, amelynek a kupolájából megcsodáljuk az esti kivilágításban tündöklő Berlint.

3. nap:
Reggeli után városnézés a német fővárosban; Unter den Linden, Brandenburgi kapu, kormányzói negyed, Kurfürstendamm, berlini Dóm és Múzeumsziget megtekintése. Délután kirándulás Potsdamba: a Sanssouci-kastély felkeresése, mely a Potsdami Békeszerződés megkötésének a helyszíne, amely parkjával az UNESCO világörökség listáján szerepel. Séta a gyönyörű parkban és Potsdam belvárosában. Estefelé visszatérés Berlinbe, látogatás az Alexanderplatzon: Világóra, Neptun-kút, Vörös Városháza, Nikolai-negyed, TV-torony. Fakultatív vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után indulás hazafelé, útközben megállás Meissenben, a híres porcelángyár múzeumának megtekintése. Kora délután indulás haza, útközben pihenők. Utazás a már említett útvonalon, érkezés haza az éjszakai órákban.

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!