Adventi zarándokút Ptujska Gorára Maribori és Ptuji városnézéssel

2019. december 12.

Kiss László plébános atya,esperes úr lelki vezetésével.

Utazás: Légkondicionált nyugati típusú autóbusszal (hideg-meleg italok, CD/DVD lejátszó, WC -csak nagy busz esetén-),lelki vezetéssel és idegenvezetővel

Részvételi díj: 8 500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a felsorolt programokat idegenvezetővel, de nem tartalmazza a múzeumi belépődíjakat /kb.10 €/fő/.

Program:

Indulás Hévízről (Várvölgy-Keszthelyről) 7.00-kor.Utazás Rédics-Lendva-Maribor útvonalon, délelőtt érkezés a ptujska gorai búcsújáró templomba.Szentmise Ptujska Gorán,a kegytemplomban. A templomot 1389-1410 között gótikus stílusban építtették a walseei és ptuji főurak, köztük a Cillei család. A 18. században a jezsuiták kezelték a plébániát, innen a külső barokk szobrok és a templom barokk berendezési tárgyai.A főoltáron látható az a 15. századi gótikus féldombormű, amely miatt a Feketehegy népszerű zarándokhely még napjainkban is: Szűz Mária balján a gyermek Jézussal a kép középpontjában áll, feje fölé angyalok tartják a koronáját és köpönyegét, amely védőn borul a hozzá fohászkodókra; parasztokra, katonákra, nemesekre, polgárokra – és szimbolikusan az ide zarándokoló hívekre is. Szentmise és a templom megtekintését követően folytatjuk utunkat a hangulatos kisvárosba, Ptujba, amelyet Szlovénia legrégibb városaként tartanak számon. Megnézzük a gyönyörűen megmaradt reneszánsz várat és annak kiállítását, a Herberstein család bútoraival berendezett szobákat, majd sétálunk a középkori hangulatot árasztó óvárosban (várostorony, Óvárosháza, Orfeusz-kő, stb.). Végül utazás Mariborba, a Dráva-part egyik legvarázslatosabb városába. Városnéző séta az óvárosban (Városháza, Szűz Mária székesegyház, várkastély, Lent–városrész a Dráva parttal, 400 éves szőlőtőke, Bíró-torony, Vízi torony,stb…). Végül szabad program a maribori adventi vásáron. 17.30 körül indulás haza. Várható érkezés Hévízre és Keszthelyre az esti órákban.

Jelentkezni lehet:
Tel: 06-83/348-315   Mobil: 06-30/9376-491   E-mail:

Jelentkezési határidő: 2019.december 9.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!