Adventi út: Liszt Ferenc nyomában és a Fertő-tónál

2017. december 9.

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hideg-meleg italok, CD és DVD-lejátszó monitorokkal), idegenvezetővel

Részvételi díj: 7 300 Ft/fő

Belépők: kb. 4 €/fő

Program:

Indulás reggel 7.00-kor Zalaegerszegről utazás Szombathely-Kőszeg érintésével Ausztriába, Burgenlandba. Itt található Raiding települése,ahol Liszt Ferenc született 1811. október 22.-én. Az egykori Eszterházy majorban áll a cseréptetős szülőház, ahol tíz éves koráig élt a nagy zeneszerző.Itt rendezték be a Liszt Ferenc Emlékmúzeumot,amit 2006-ban felújítottak. A kiállítás Liszt raiding-i gyermekkorát mutatja be,azt hogy, hogy is lett a kis „Franziból” csodagyermek. Eredeti Liszt fotók, kották, hangszerek, zenei, -és hanganyagok láthatók és hallhatók, amelyeket diavetítés egészít ki.
A kiállítási termeken kívül a belépőjeggyel a Lisztcentrum Koncertterme is megtekinthető, amelyet szintén 2006. októberében adtak át a nagyközönségnek. A 600 férőhelyes koncertterem Kempe Thill rotterdami építész tervei alapján épült,az építész nemzetközi pályázaton nyerte el a megbízást,ahol 11 ország 150 pályázója közül ő lett a győztes. Délelőtt utazás tovább az ausztriai Fertő-tóhoz.
Délután városnézés a műemlékvédelem alatt álló Rustban: Régi Városkapu, Evangélikus és Szentháromság templom,Városháza, Isten szeme ház és a Halászok templomának megtekintése, majd séta Mörbischben és a Fertő-tó partján.
Késő délután indulás Magyarországra, Győrbe, ahol a hangulatos belvárost és a főutcán lévő adventi vásárt tekintjük meg az esti órákban.

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!