Advent Hallstattban és St. Wolfgangban

2017. december 16.

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetővel.

Részvételi díj: 12 900 Ft/fő

Belépők: kb. 10 €

Program:

Indulás 5.00-kor Keszthely környékéről. Utazás Rábafüzesen át rövid pihenőkkel Graz – Leoben – Liezen útvonalon a salzkammerguti tóvidék két gyöngyszeméhez, érkezés délelőtt a festői szépségű Hallstattba. Az azonos nevű tó partján fekvő barokk kisváros neve a “só helye”.Az 1.000 lélekszámú városka a tó és a magasan kiemelkedő hegyek közé szorítva a hely hiánya miatt nem növekszik, így a régi bájával fogadja látogatóit. Természeti környezete és barokk épületei által Ausztria egyik “ékszerdoboza”. A város érdekessége,hogy egyetlen főutcából (Seestrasse) áll. Itt található gótikus temploma, melynek 3 különösen szép szárnyas oltára van.
Utána megtekinti a csoport Hallstatt bizarr nevezetességét a Csontkápolnát,mely szintén a helyszűkével függ össze. A templom kertjében található a teraszos temető,melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág-és babérkoszorúkkal ékesítik, majd a fehér “homlokra” gót betűkkel vésik fel az elhunyt nevét. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a város halottainak földi maradványait. Hallstatt további nevezetessége a Mühlbach vízesés.
Délután búcsú a 2002-ben UNESCO világörökséggé nyilvánított Hallstatt-tól, utazás a varázslatos hangulatú St. Wolfgang-ba, az adventi vásár helyszínére. A Sissi és Ferenc József által is kedvelt település Európai hírű zarándoktemplommal, benne Michael Pacher gótikus szárnyasoltárával kerülnek megtekintésre. Elbűvölő utcácskái, alpesi tájjellegű házai, a Schafberg havas hegycsúcsa,a Wolfgangsee látványa nagyszerű montázst alkot. Betlehemes kiállítások, karácsonyi díszek és dalok, igényes faragványok, forralt bor, puncs, sült kolbász, perec és csokoládé várják a látogatót.
Késő délután indulás haza, érkezés Keszthelyre az éjszakai órákban.

Bővebb információ itt található!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!