Sajtóközlemény  

Megvalósult a csapadékvíz csatornahálózat fejlesztése Vonyarcvashegyen2018/05/31

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a település frekventált területein fekvő utcákban csapadékvíz csatornahálózat fejlesztésére. A Helikon és Rákóczi utcákban történő fejlesztések régóta meglévő problémákat orvosoltak, a projekt megvalósításával a helyi vízkár veszélyezettségének csökkentését érte el Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata. Az infrastrukturális beruházást kiegészítették szemléletformáló előadások is.

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című, TOP-2.1.3-15 kódszámú felhívásra benyújtott projekt támogatásáról 2017. májusában született döntés. A szükséges tervek és engedélyek már rendelkezésre álltak, ezért a döntés és a végleges műszaki tartalom jóváhagyása után rövid idő alatt eredményes közbeszerzési eljárást folytatott le a megvalósító önkormányzat, melynek keretében kiválasztásra került a kivitelezést végző vállalkozó.

 

A munkálatok ez év januárjában megkezdődtek és már májusban átadásra kerültek az új beruházások. A projekt keretében a Helikon utca és a Rákóczi utca szakaszain, összesen 892 folyóméteren újult meg a csapadékvízelvezető hálózat. A sikeres pályázat részeként beépítésre került egy 5 m3-es tartály is, mely az összegyűjtött csapadék locsolási célra történő hasznosítását segíti. A lakosság szemléletformálását egy 6 alkalmas előadássorozat segítette.

A projekt eredményeképpen települési szinten megvalósult az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás, a környezeti állapot javítása és a település belterületére hullott csapadékvizek elvezetése, hasznosítása.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával valósult meg.

 

A projektről bővebb információt a www.vonyarcvashegy.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

Varga Zsófia pályázati referens

Elérhetőség: 83/348-028, palyazat@vonyarcvashegy.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!