XI. Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

A tizenegyedik alkalommal megrendezett egész napos program már korán reggel elkezdődött a hagyományos disznóvágással, illetve feldolgozással. Kinyitottak a vásározók, bor- és pecsenyeházak. A délelőtti órákban a nagysátrakban a kolbásztöltők és falatozók között a Móger Péter-Markó Krisztián harmonikaduó gondoskodott a jó hangulatról. Mellettük a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a Fertőszentmiklósi Férfi Dalárda is fellépett. Délután Bereczki Zoltán, majd pedig az Irigy Hónaljmirigy fokozta tovább a hangulatot. Az este további részében Dévényi Tibi bácsi retró slágerei voltak hallhatók a nagyszínpadon. Zárásként Dj. Szunyog repítette vissza a vendégeket a slágerek éjszakájába.

45030364605_2a5e808fef_k-kicsi

A fő attrakció persze az idén is a kolbászkészítő, -töltő, -sütő verseny volt, amelyre az idén 36 baráti társaság, munkahelyi közösség vagy más alkalmi csoportosulás nevezett. Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az ország minden részéből, hisz Paksról, Győrből, Egervárból, Celldömölkről és persze a közvetlen környékről is sok versenyző érkezett. Idén újra a versenyzők között volt Vonyarcvashegy testvértelepülése, Erzsébetlak és Homoródszentmárton is.

A zsűrit idén Rákóczi Ferenc műsorvezető vezette. Zsűritag volt még Somogyi Zoltán Max gasztroblogger, Tóth Kálmán hentes, valamint Miskolczi Dávid okleveles élelmiszermérnök.

Eredmények:

I.helyezett: Konyha 2.0

II.helyezett: Iroda Söröző – Keszthely

III.helyezett: Ízkovácsok – Keszthely

Különdíj:

– Belesek és Falánkok – Győr

– Félnótások – Vonyarcvashegy

– Röfikék – Vonyarcvashegy

Szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, Hetesi Lajos-nak és csapatának hogy most már sokadszorra vállalta a böllérkedést, a Település-üzemeltetési csoportnak az előkészítésért.

Horváth Tamás

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!