Vonyarcvashegyi szervezők és sportolók a Vadlán Ultra Trail futóversenyen

Október 7-én hagyományteremtő céllal rendezték meg a Keszthelyi-hegység páratlan természeti és épített értékeit bemutató terepfutó versenyt. A maximum 5 főből álló csapatok és az egyéni indulók a 44 és 104 km-es távok közül választhattak. Az útvonal 13 települést, köztük Vonyarcvashegyet is érintette, bemutatva a Fénykeresztet és a hozzá vezető keresztutat, továbbá a Kitaibel-kilátóból szemünk elé táruló gyönyörű balatoni panorámát.

Radóné Karácsony Enikő tanárnő tavaly végzett diákjaival a vonyarcvashegyi és balatongyöröki frissítőállomáson biztosította a futók ellátását, a remek hangulatot. A vonyarcvashegyiek nemcsak a szervezésből, hanem a versenyzésből is kivették részüket: Gazda Rita egyénileg teljesítette a 44 km-es távot, Szöllősi Zsolt ugyanezen távot egyéniben (mindketten 8. helyezést értek el) és a hosszabb távot csapatban is lefutotta. Varga Zsófia, az önkormányzat munkatársa, a női második helyezett csapat tagjaként futott be a célba.

Vonyarci_frissitoallomas

Bízunk benne, hogy a verseny jövőre is megrendezésre kerül és sok sportoló visszatér településünkre, hogy ne csak „futtában” gyönyörködjön a Keszthelyi-hegység szépségeiben.

Cím: Németh Gábor előkelő helyezése az Országos Maraton Bajnokságon

Október 15-én gyönyörű verőfényes őszi napon Budapesten, rekordlétszámú résztvevővel rendezték meg a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivált – V4 Futóhétvégét, amely egyben a maratoni táv országos bajnoksága is volt. Községünk remek hosszútávfutó atlétája, Németh Gábor kiváló felkészültségéről tett tanúságot, ugyanis az országos bajnokságon 2:37:35 időeredménnyel az előkelő abszolút 6., korcsoportjában a 2. helyezést érte el úgy, hogy kizárólag csak fővárosi versenyzők előzték meg.

Gábor így nyilatkozott a versenyről: “Nagyon jól sikerült beosztanom az erőm az egész verseny alatt! Féltávig a pálya nehézségeihez és a várható hőmérséklet felmelegedéséhez igazodva óvatos és optimális tempót választottam, minek köszönhetően sikerült a 22. kilométertől folyamatosan gNemeth_Gaboryorsulni és helyezésben egyre előbbre kerülni. A pódiumot érő pozíciót az utolsó kilométeren sikerült elérnem, a hajrában 2 nagyon erős vetélytársamat előztem meg. Nemzetközi Maratonok és Országos Bajnokságok tekintetében is ez a 6. hely a legjobb eredményem. Felemelő és feledhetetlen érzés volt olimpikonokkal és a regnáló korosztályos világbajnokkal egy pódiumon állni! Köszönetet szeretnék mondani edzőmnek: Szőllössy Istvánnak.”

 

Gratulálunk az elért eredményhez, további sikereket kívánunk!

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!