Vonyarcvashegyi nyár

Vonyarcvashegyen a nyár folyamán sem unatkoznak majd az itt nyaralók. A Lidó Strand kínálta lehetőségek, a különböző sport és gasztronómiai események mellett kulturális programok is várják az itt nyaraló vendégeket és a helyi közösséget is.

Júniusban minden szombaton a szabadtéri színpadot kinyitva utca zenei programokat tartunk akusztikus zenével szórakoztatva a közönséget! Meghirdettük a “Tiéd a színpad” programsorozatot, melynek keretében helyi és környékbeli tehetségek, illetve az itt nyaraló vendégek produkcióinak bemutatására adunk lehetőséget! Várjuk azok jelentkezését, akik zenében, táncban, prózában, vagy bármilyen műfajban színpadképes produkcióval rendelkeznek. Az első hétvégén bemutatkozik majd a helyi énekkar, valamint a karantén után először lép közönség elé a méltán kedvelt és a megyei értéktárban is szereplő Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar Kiss Tamás Karnagy vezetésével.

 Az eddig ezen a hétvégén zajló Kézműves sörök és házi ízek fesztiválja és a vele egy időben rendezett Fúvószenei találkozó a jelen szabályozások miatt nem tartható meg, de így sem fúvószene nélkül, sem a vendéglátóhelyeken kapható helyi kézműves sörkülönlegességek és a finom vonyarci ételek és italok nélkül.

Júliustól ezek az alkalmak pénteken és szombaton is megtalálhatók lesznek, majd július 22-től tervezzük a Boros Forgatag megrendezését, Borutcák találkozása címmel, amikor is 3-4 helyszínen mutatkoznak be a boros, pálinkás és ételes házak, s mindezt kulturális programokkal is fűszerezzük.  Július 31-én és augusztus elején a 40 halász emlékünnepség keretében Utca színház Találkozót rendezünk, ahol 8 produkciót és 5 fellépőt láthatnak a felvidéki Csavar Színház, Nizsai Dániel Bábművész, a Hahota Színház, a Langaléta Garabonciások és a Pepita Play-back Színház.

Augusztusban a Szent-Mihály Dombon egy gyönyörű környezetben rendezünk népzenei és könnyűzenei koncerteket, ahol a hallható élményt a Balatonra nyíló gyönyörű kilátás is növeli.

Augusztus 20-22-én kerülhet majd sor a hagyományos Bor és Csemegeszőlő Fesztiválra, mely már évek óta Vonyarcvashegy közkedvelt rendezvénye.

Információnk megtalálhatók a helyi művelődési ház honlapján és Facebook oldalán! www.vmhk.hu.

Tervezze nyaralását Vonyarcvashegyre! Ismerkedjen településünk szépségeivel e kisfilm alapján is.

https://www.youtube.com/watch?v=0wh0AMV-Ftg

 

Tisztelettel, Pali Róbert

polgármester

06 30 9 444 774

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!