Vonyarcvashegyi Kolbászoló eredmények

A tizedik alkalommal megrendezett egész napos program már korán reggel elkezdődött a hagyományos disznóvágással, illetve feldolgozással. Kinyitottak a vásározók, bor- és pecsenyeházak. A délelőtti órákban a nagysátorban a kolbásztöltők és falatozók között a Móger Péter-Markó Krisztián harmonikaduó gondoskodott a jó hangulatról. Délután az Irigy Hónaljmirigy fokozta tovább a hangulatot, majd Kasza Tibi műsora szórakoztatta a vendégeket. Az este további részében Jolly & Suzy mulatós slágerei voltak hallhatók a nagyszínpadon. Zárásként Dj. Szunyog repítette vissza a vendégeket a slágerek éjszakájába.

A fő attrakció persze az idén is a kolbászkészítő, -töltő, -sütő verseny volt, amelyre az idén 26 baráti társaság, munkahelyi közösség vagy más alkalmi csoportosulás nevezett. Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az ország minden részéből, hisz Pápáról, Győrből, Egervárból, Zalaegerszegről és persze a közvetlen környékről is sok versenyző érkezett. Idén újra a versenyzők között volt Vonyarcvashegy testvértelepülése, Erzsébetlak is.
A zsűrit az idén is a rendkívüli népszerűségnek örvendő Benke László, avagy Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács vezette. Zsűritag volt még Somogyi Zoltán Max gasztroblogger, Tóth Kálmán hentes, valamint Miskolczi Dávid okleveles élelmiszermérnök.

Egervár kicsi

Eredmények
I.helyezett: Egervári Gasztro-Ördögök – Egervár
II.helyezett: Ízkovácsok – Keszthely
III.helyezett: Nótázó Böllérek – Gyenesdiás

Különdíj:
– VonyArcok – Vonyarcvashegy
– Van kolbászunk hozzá! – Keszthelyi Tv
– Tripla K „Újratöltve” – Vonyarcvashegy
– Erzsébetlak – Vajdaság
– „Belesek és Falánkok” – Győr
– Diszkótoros
– Jószomszédok – Vonyarcvashegy
– Félnótások – Vonyarcvashegy

Szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, Hetesi Lajos-nak és csapatának hogy most már sokadszorra vállalta a böllérkedést, a Település-üzemeltetési csoportnak az előkészítésért.

Horváth Tamás

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!