Tovább épül és szépül Vonyarcvashegy

A Balatoni Szövetség idén június 19-22. között tartotta a szemlét a 33 nevezett strand között, amely alapján kiosztották a Kék Hullám minősítéseket. Maximális öt csillagos zászlót kapott a Vonyarcvashegyi Lido Strand. Emellett osztottak ki különdíjakat is, ahol a Legsportosabb strand címet, immár másodjára nyerte el a település.

Az értékelés során figyeltek a parkolási lehetőségre, annak ingyenességére, a vízfelület tisztaságára, a meder állapotára, a virágosításra, a mozgáskorlátozott bejáróra a vízben, a mosdók tisztaságára, felszereltségére, az értékmegőrzőre, a vendéglátóegységekre, és még sok minden másra.

A Vonyarcvashegyi Lido Strand öt csillagos minősítése mutatja, hogy maximálisan megfelel a vendégek elvárásainak, kielégíti az igényeket, a szolgáltatások is megfelelő színvonalúak. A legsportosabb strand cím elnyerése újabb 2 évre jogosítja fel településünket, hogy ezt a rangot viselje. Továbbra is szervezünk színvonalas sportprogramokat kicsiknek-nagyoknak egyaránt, ahol különféle sportolási formákkal ismerkedhetnek meg. Az egyik újdonság a Teqboard asztal, amely egy újfajta sporttal színesíti a sportpalettát. A teqball, tulajdonképpen egy futballalapú sporteszköz és egy új sport is egyben, melyet mind a profi, mind az amatőr sportbarátok használhatnak.
Újdonságként bemutatkozik az Airwheel jármű is, amely a település látnivalóiba ad könnyebb és gyorsabb betekintést. Ezt az önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszközt a Tourinform irodában lehet bérelni fél, illetve egy órára.

strand

A sikeresen elnyert pályázatok további fejlesztéseket tesznek lehetővé a strandon. Az elnyert 50.500.000 Ft összértékű támogatásból a következő beruházások elvégzését tervezi az Önkormányzat: napozóstég kialakítása, beléptető rendszer korszerűsítése, a sétány felújítása, zárható kerékpártároló építése, gyermekpancsoló létesítése, továbbá eszközbeszerzés, melynek keretében bérelhető kajakokat és kenukat vásárolnak. Emellett további fejlesztések várhatók még.

A Lido Strand szomszédságában található Panoráma kertmozi is megújult technikával várja az érdeklődőket, hiszen a digitális vetítő olyan élményt nyújt, mintha egy plaza mozijában lennénk, emellett padokat is kényelmesebbé varázsolták.

A sport mellett a gasztronómia is kiemelkedő szerepet kap településünkön minden évben.
Vonyarcvashegy életében fontos a természeti és kulturális öröksége, mely napjainkban legnépszerűbb formájában a különböző gasztronómiai fesztiválokon, műsoros rendezvényeken jelenik meg 2017 nyarán is.
A szőlőtermelés hagyománya egyrészt a július 26-30. között megrendezésre kerülő Vonyarci Boros Forgatagon található, ahol a zamatos borok és finom falatok mellett többek között a Holdviola együttes, a Kelemen Kabátban zenekar és az Ocho Macho koncertje is várja majd a vendégeket.

Az itt élő emberek számára a halászat is biztos megélhetési forrást jelentett. Így fontos ünnep augusztusban a 40 halász emléknapja, melynek igazi fénypontja most is a tűzijáték lesz, valamint az augusztus 24-26. között megrendezésre kerülő Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál, ahol a Táncoló Fekete Lakkcipők – Komár László emlékzenekar koncertje is a halsütő program része lesz.
Programjaikat más műfajok képviselői is színesítik. A klasszikus zene szerelmeseinek a Szent Mihály-dombi Zenei Esték keretében kínálnak színes koncertpalettát.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!