Tájékoztató a zöldhulladék elszállítással kapcsolatban

2021. évben többször, több fórumon keresztül tájékoztatta az önkormányzat a lakosságot, hogy a zöldhulladékot a képződés helyén, lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve, ha a zöldhulladékot komposztálják.
Tájékoztatást kaptak az ingatlantulajdonosok arról is, hogy a nem kötegelt, nem lebomló zsákba helyezett zöldhulladékot a szolgáltató nem szállítja el.

A legutóbbi zöldhulladék szállításkor több ingatlantulajdonos nem lebomló zsákban helyezte el a hulladékot, ezért a szolgáltató azt nem szállította el, a zöldhulladék a mai napig az ingatlan előtt található, rontva ezzel a település rendezett utcaképét, helyenként akadályozva a forgalmat.

Kérjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy ingatlanuk elől a nem szabályszerűen kihelyezett zöldhulladékot legkésőbb 2021. december 31-éig szállítsák el. 2022. január 2-től az elszállítás ellenőrzésre kerül, amennyiben arra nem kerül sor, úgy engedély nélküli közterület használat miatt közigazgatási bírság kiszabására kerül sor.

A hulladékszállítóval egyeztetve, amennyiben nem kerül sor az ingatlantulajdonos részéről a zöldhulladék elszállítására, úgy azt a ZALAISPA Zrt 2022. januárjában elszállítja, azonban annak költségét kommunális hulladék elszállítása jogcímen az önkormányzat felé kiszámlázza, melyet az önkormányzatnak kell megfizetni.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!