Sportprogramokkal várják a látogatókat Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy, tavaly immáron harmadszorra nyerte el a Legsportosabb strand címet. A sport, valamint az aktív időeltöltés egyre népszerűbb kikapcsolódási forma a mai rohanó világban. Az egyik legkedveltebb formája ennek a futás. Vonyarcvashegyen június 22-én kerül megrendezésre a Vonyarci Nyargalás elnevezésű futóverseny, melyre szeretettel invitálunk mindenkit. A verseny nem a megszokott országúti körülmények között zajlik, hanem a pálya a Keszthelyi-hegységben van kijelölve. A versenyzők két táv közül választhatnak. A távokat leggyorsabban teljesítők ajándékban részesülnek. Emellett, idén is változatos sporteseményekkel várjuk a településre látogatókat.

futás-kicsi

A hagyományos garantált programok, mint a minden hétvégén megrendezésre kerülő viziaerobik sem fog elmaradni. Újdonságként szervezünk, szintén garantált programként, minden vasárnap reggelre egy vezetett futást, mely a Keszthelyi-hegység különböző pontjait érinti majd. A futásra bárki jelentkezhet, nem kell edzettnek lenni, az előre meghatározott távok változtathatók.
A strandi programok közül kiemelendő a Rögbi bajnokság, melyre 3 fős csapatok nevezését várjuk. Homokos sportpályáink adottságát és jó minőségét kihasználva, strandkézilabda tornák helyszínéül is szolgál községünk. Neves strandkézilabda csapatok edzőtáboroznak nyaranta nálunk. Emellett az egész nyáron át tartó Mozdulj Balaton Sporttalálkozó zárórendezvénye is minden év augusztusában településünkön kerül megrendezésre.

rögbi-kicsi

A szárazföldi sportlehetőségek mellett érdemes kiemelni a vízi sportokat is. Aki nem fél az újdonságtól kipróbálhatja a vízisíelést vagy wakeboardozást is, de megtanulhat szörfözni, vagy SUP-on állva megcsodálhatja a balatoni naplementét.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!