Polgármesteri tájékoztatás

Az elmúlt napok szép ünnepeivel elröppent a 2019-es év is. A karácsony nyugalma, a szeretet uralma, a család érezhető közelsége nem csupán az év zárására alkalmas, hanem az új év kezdetének, a felkészülésnek, a megújulásnak a megalapozására is kiváló.

Ilyenkor az év elején jó visszatekinteni örömre, bánatra, sikerre, kudarcra, és ebből erőt merítve, tiszta lappal, újult erővel indulni az új esztendő kihívásai felé. Egy év lezárása, az új év kezdete számos lehetőséget ad az összegzések, elemzések készítésére.

A hétköznapokat szeretnénk megtölteni azokkal a nagyközségünket érintő, a lakosságot érdeklő elképzelésekkel, fejlesztésekkel, melyeket már részben elkezdtünk. Serényen kell tehát dolgozni, nem dőlhetünk hátra.

Az elmúlt év értékelése szerint az előző ciklus az előirányzott feladatait teljesítette. A falu működése zavartalan volt.

Anyagi forrásaink – ha növeljük a bevételeinket – biztosítani fogják terveink, céljaink kielégítését. Az adók emelése mindig fájó pont, de bevételek nélkül elképzelhetetlen a beruházásokkal, fejlesztésekkel elérhető magasabb színvonal biztosítása, aminek aztán a kedvezményezettjei mi, a település és annak lakói leszünk.

Az ünnepek után is ránk férne a csend, a bizalom, a tolerancia. Miért gondoljuk, hogy végig kell harcolni az időnket a problémamegoldó, higgadt párbeszéd, önmérséklet helyett? Mindig a nyitottságot hangsúlyozom!

Az Önkormányzat nem egyéni, hanem közösségi érdekek mentén kell, hogy működjön. A kiszivárogtatott, még egyeztetés alatt lévő, hiányos valóságtartalmú adatok harsogása romboló hatású! Ahelyett, hogy a manipuláltan gerjesztett problémákkal egymásnak feszülünk – mellyel sok időt és energiát veszítünk – a tervek, a gazdasági megfontolások ütköztetésével törekednénk a közös érdekegyeztetésre. Türelem! Az érzelmi, vagdalkozó zűrzavarból, csak káosz van!

Rendes, tiszta, ápolt környezetre, átlátható, összetartó erővel rendelkező légkörre, nyugodt, biztonságos, egymás tiszteletén alapuló életre vágyunk, és így akarunk ebben a faluban élni! S ha majd egy év múlva látleletet készítünk az elmúlt évről, ne a megosztottságot és egy kifáradt, fásult közeget diagnosztizáljunk!

Mit kívánhatunk az új évben? Mindenek előtt egészségben megélni az év végét. Ne veszítsük el a szeretteinket, hitünket azokban, akikben és amiben bízunk. Jó lenne egy letisztult időszak, már ami a nemzeti megbékélés, az összefogás, a jobb- és bal oldal egyensúlyára épül.

Köszönjük mindenki támogató partnerségét és kívánunk szándékaik szerint alakuló évet, a magam, a hivatal és a képviselő-testület nevében.

Tisztelettel: Pali Róbert, polgármester

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!