Kiváló a Vonyarcvashegyi Lido Strand is

Megkapták a balatoni fürdőhelyek a szolgáltatásaik színvonalát csillagokkal is jelző Kék Hullám Zászlókat a Zamárdi kertmozijában megtartott díjkiosztó ünnepségen.

Példaértékű összefogással érték el a zalai strandok a kiváló minősítést. Az eredmény további együttgondolkodást kíván”- hangzott el Vonyarcvashegyi sajtótájékoztatón, amit a Kék Hullám Zászló strandminősítés kapcsán tartottak a településvezetők. Keszthely, Gyenesdiás, Balatongyörök öt csillagos minősítése mellett Vonyarcvashegy a nevezett 43 strand közül a legtöbb különdíjat is elhozta.

Az elmúlt évben is jelentős fejlesztéseket végeztek a zalai strandokon. Nem csak szép, biztonságos környezetben, hanem minőségi szolgáltatásokkal és programokkal is várják a vendégeket. A Balatoni Szövetség hagyományosan meghirdetett Kék Hullám Zászló minősítésén a zalai partszakasz strandjai kiválóan szerepeltek balatoni strandok versenyében. Az idén rekordszámú,43 települési strand nevezett a megmérettetésre. Vonyarcvashegyen a sajtótájékoztatón a minősítésben résztvevőket sorolta fel a település polgármestere. Pali Róbert elmondta, hogy a zalai strandok sikere az évek óta jól működő közös munkának köszönhető. A vonyarcvashegyi Lidó Strand az ötcsillagos minősítés mellett megkapta  Zala Megye különdíját. Az élőhely –védelmi és zöldfelületi szempontok alapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park különdíjában is részesült. Különdíjat kaptak a 2021.évben a járvány elleni kiemelkedő védekezésben nyújtott teljesítményért is.

A szigorú szempontrendszerben való minősítésben Keszthely legnagyobb strandja, a Városi Strand is öt csillagot kapott. A négy zalai strand a 18. Kék Hullám Zászlóversenyben ismét bizonyított.

Vonyarcvashegy így tehát egyszerre 3 különdíjat is kapott!

  • A Vonyarcvashegyi Lidó Strand kapta Zala Megye Különdíját
  • évben a járvány elleni védekezésben kiemelkedően teljesített a Lido Strand Vonyarcvashegy, melyet szintén különdíjjal jutalmaztak.
  • A Balaton-felvidéki Nemzeti Park különdíjat kapta az élőhely-védelmi és zöldfelületi szempontok alapján kiemelkedő Vonyarcvashegyi Lidó Strand.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!