Kajla útlevéllel ingyenesen utazhatnak az alsósok az őszi szünetben

Díjmentes utazás

Vidd magaddal Kajla útleveledet kirándulásaidra és utazásaidra, és mindig vigyázz rá!

Azért is fontos, hogy magadnál tartsd, mert saját Kajla útleveleddel és diákigazolványoddal:
>> 2021. október 23. és november 1. között díjmentesen vonatozhatsz a MÁV-START és a GYSEV belföldi vonatain,
>> 2021. október 23. és november 1. között díjmenetesen utazhatsz a VOLÁNBUSZ belföldi helyközi menetrendszerinti járatain,
>> 2021. október 23-24-én díjmentesen hajózhatsz a BAHART Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany között közlekedő hajójáratain.

Nem csak nyáron, ilyenkor ősszel is érdemes útra kelni, felfedezni az országot. A közlekedési társaságok ezért az őszi iskolai szünetben is szeretnék megkönnyíteni a közös családi kirándulások szervezését a Kajla útlevéllel igénybe vehető térítésmentes utazási lehetőséggel – közölte a MÁV-Start.

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Az őszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga vagy kék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban válthat díjmentesen menetjegyet, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain utazhat. A balatoni vonalakon pedig díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható a gyermekek számára.

Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

A 2019-ben indult program nagy népszerűségnek örvend, idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel, tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, ősszel több mint 6000 kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a program hivatalos oldalán érhetők el.

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!