Ingyenes belépéssel várja a hétvégén vendégeit a vonyarcvashegyi Lido strand!

Ki ne szeretne olyan helyen vendégeskedni, nyaralni, ahol kedves emberek fogadják. Gondozott, esztétikus környezet veszi körül, valamint biztosított a sokrétű, igényes szórakozás és pihenés. Vonyarcvashegy éppen ezt kínálja a településre látogatóknak!

A 2021-ben a strand a korábbi években is elnyert 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítéssel együtt elismerést kapott a járvány elleni védekezés kiemelkedő teljesítéséért, megkapta a Zala Megyei Közgyűlés különdíját, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is jutalmazta a strandot az élőhelyvédelmi és zöldfelületi szempontok alapján. A Mozdulj Balaton programban a Zala megye legsportosabb települése elismerést is Vonyarcvashegy kapta.

A 2022-es szezont ismét fejlesztésekkel várja Vonyarcvashegy, létesült információs pult terminál, hangos térkép, braille tájékoztató tábla, térkép, strandkerekesszék vehető igénybe. Elektromos kerékpártöltő készül, szélesítettük a térköves sétányt, világítás épült ki, okospadok, ivókutak lettek kihelyezve. Kültéri tusolók újultak meg, wifi-hálózat készült, a mobil stég is bővült. További kamerák telepítésére került sor, játszóterek bővültek új játékelemekkel, PET palack gyűjtőket helyeztünk ki, újabb digitális órát szereltünk fel, kerékpár szervízoszlopot telepítettünk, növeltük a kerékpártároló férőhelyeket is.

A gépkocsik parkolása továbbra is ingyenes, de aki kerékpárral érkezik, az őrzött tárolóban hagyhatja járművét a strandolás idejére.

Több programot is időzítettünk május végére, Május 28.-án fél tízkor kezdődik a felújított sportpálya avatása „Érték vagy” címmel jótékony célú szórakoztató eseményekkel, ahol a sporté, a  jókedvé és az örömé lesz a főszerep. Ami ehhez várható: lufifújó verseny, zsákbanfutás, Funino játék, családi vetélkedők, szülők-gyerekek focimeccs. Mindezen a környező települések sportoló gyermekei és családjaik is részt vesznek.

A tavaly elindított hagyomány szerint május 29-én kettős ünnepként kerül sor a Lido strand megnyitására a gyermeknap megtartásával együtt. Délután fél kettőre várjuk a résztvevőket a strandon sokféle sport és ügyességi játékkal: lesz élőcsocsó, rodeó bika, népi játszóház, digitális skander, elektromos helikopter, ugrálóvárak és egyebek. Végigvonul a strandon a Boombatucada dobzenekar és a Kanizsai Gólyalábasok csapata. Bemutatót tartanak a Keszthelyi Kötélugrók, fellép a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a helyi énekkar, az Igricek együttes.

Mindezekkel a programokkal hívjuk, várjuk a vendégeket, hogy ismerkedjenek meg mielőbb a szezonra elkészült újdonságokkal, s vegyék igénybe azokkal együtt a strandot!

További infó:  www.vonyarcvashegy.hu

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!