Elindultak a természetjáró Kajla-körök

Országszerte húsz tanösvényt, körtúrát, családbarát kirándulóhelyet ajánl a kisiskolások és családjaik figyelmébe Kajla-körök néven július 22-től a Kajla program. A program azon túl, hogy népszerűsíti a környezettudatos természetjárást, a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja.

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén másodszor indította útjára kifejezetten a gyermekeknek szóló nyári kampányát azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön. A gyermekek Kajlát követve fedezhetik fel Magyarország csodáit.

A kampány ebben az esztendőben számos újdonsággal, játékkal bővült. A legújabb elemként elindult Kajla-körök központjában a családbarát kirándulóhelyek, tanösvények állnak, amelyek a túra élménye mellett a gyermekek számára egyéb érdekességeket is nyújtanak, mint például az erdei játszótér, az erdei vasút, vagy a vadaspark – tájékoztatott az MTÜ közleményében.

A kampány 20 körrel indul el, ezek később folyamatosan bővülnek. A tanösvényeken a pecsétek mellett a gyerekek Kajla-karikákat is gyűjthetnek – 3 ezüstöt egy arany karikára válthatnak majd.

A Kajla-körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők, amelyek majd a Tourinform irodákban is elérhetőek lesznek. A gyerekek mindemellett a Hol vagy, Kajla mobilalkalmazásban is megismerkedhetnek az új játékkal.

“A turizmus újraindult, az ágazat életben maradt, de sikerre vinni csak együtt lesznek képesek a szereplők. Ehhez van szükség olyan kezdeményezésekre, mint a Kajla program, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások utazásaik során játékos formában még jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra” – mondta a Kajla-köröket bemutató sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A program keretében július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes útvonalain. Idén is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

Júniusban, a tanév végével indult el a Kajla-makett kampány, amely augusztus 20-ig tart. A játék során a gyerekek Magyarország 20 nevezetességét építhetik fel. A makettekről készült képeket pedig beküldhetik az iskolások.

Idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Pluszérdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes Kajla-kvízek teszik majd élvezetesebbé a kisebbeknek, interaktív tányéralátét formájában.

Jelenleg csaknem félmillió útlevél van forgalomban, és 50 ezer Kajla-kör kiadvány érhető el országszerte.

Az eddig meghirdetett 20 Kajla-kör:
Kecskeméti Arborétum, KecskemétGyadai tanösvény, Katalinpuszta KirándulóközpontBúbos vöcsök tanösvény, BalatonmagyaródAbaligeti Denevér tanösvény, AbaligetKörösvölgyi Állatpark, SzarvasPisztráng tanösvény, LillafüredSóstói tanösvény, SzékesfehérvárBoszorkány meseösvény, SopronSzolnoki Széchenyi Parkerdő és Játszótér, Turisztikai tanösvény, SzolnokTardosi lombkoronaösvény és Malom-völgy tanösvény, TardosKirályréti tanösvény, KirályrétDeseda kalanderdő, MagyaregresKörtike tanösvény, SzalafőKossuth-kilátó, Vulkán tanösvény, Mencshely és Öreg Bükk tanösvény, SzentjakabfaTiszai tanösvény, MártélyMogyoróhegyi Természetismereti tanösvény, VisegrádHármashegyi Felfedező tanösvény, DebrecenSzalajka-völgyi természetvédelmi bemutatóösvény, SzilvásváradPáfrány tanösvény, PálházaForgó-tavi tanösvény, Pörböly

Forrás: https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/elindultak-a-termeszetjaro-kajla-korok-1170956?utm_source=turizmus.com+bulletin&utm_campaign=103a1f0b19-EMAIL_CAMPAIGN_2020_07_23_08_18_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_8b0643d5d5-103a1f0b19-157820181

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!