Dr. Világos Eszter házi gyermekorvos

Mindig is tudtam, hogy gyermekorvos szeretnék lenni, melyben a gyermekek feltétel
nélküli szeretete és a segítő szándék vezérelt. A szakvizsga megszerzéséig azonban
hosszú út vezetett. Általános orvostudományi diplomámat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. Harmadéves koromtól kezdve sok időt töltöttem Dr. Kiss Erika gyermek-háziorvos mellett, hogy a gyermekgyógyászati készségeket a lehető legjobban elsajátítsam. Mindezért nagyon hálás vagyok a Doktornőnek. A szigorló évben a kötelező gyermekgyógyászati gyakorlatomat a Freiburgi Egyetemi Klinikán töltöttem, majd a diplomaosztót követően a Szekszárdi Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni. A szakképzés jelentős részét a Pécsi Gyermekklinikán folytattam, 2016-tól pedig Budapesten, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán dolgoztam és oktattam magyar valamint német nyelven.

Idén nyáron egy varázslatos hétvégét töltöttünk barátainkkal Gyenesdiáson, ekkor hallottam arról, hogy megpályázható egy házigyermekorvosi állás. A szívem mélyén minden nyaralás alkalmával úgy éreztem, hogy egyszer a Balatonnál szeretnék élni, ezért
elhatároztam, beadom a pályázatomat. Az egyik nagy álmom, hogy gyermekorvos legyek, már megvalósult, s most úgy tűnik, teljesül a „balatoni álom” is.

Szívügyemnek tekintem a körzetbe tartozó gyermekek és szüleik megismerését, a magas szintű gyermekellátás mellett az egészségügyi prevenciót és edukációt. Mindehhez kimagasló tudásra, szakértelemre, sok időre, türelemre és odafigyelésre van szükség. Úgy gondolom, a házi gyermekorvoslás felelősségteljes és csodaszép feladat, mi több hivatás, hiszen végigkísérhetem a gyermekek fejlődését az újszülöttkortól egészen a felnőtté válásig.

„Túl mindazon a csodálatos kezelési lehetőségeken,
amelyeket a modern orvoslás nyújt, a legmélyrehatóbb
gyógyulás mindig a bensőséges emberi kapcsolatokból fakad.”

Robin Youngson

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!