Hírek

Vonyarcvashegy TV szeptember


Magyarország kincse a Lido Strand

Magyarországon elsőként nyerte el nyerte el a turisztikai minőségtanúsító testület által odaítélt „Magyarország kincsei” védjegyet a vízparti strand kategóriában, csaknem maximális pontszámot elérve a vonyarcvashegyi Lido Strand. A védjegyet június legvégén vettem át Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ügyvezető igazgatójától – büszkélkedett Pali Róbert polgármester.

Vonyarcvashegyi programajánló

„Magyarország kincsei – Vízparti strand” minősítés védjegytábla átadása, Pali Róbert és Könnyid László

– A védjegytábla ünnepélyes átadásán kiderült, hogy a Lido az országban az egyetlen olyan szabadvízi strand, amely ezt a rendkívül magas minősítést elsőként elnyerhette. A négy évszakos élménykínálatáért kapott egyedülálló díj büszkeségre ad okot. Strandunkra nem csak nyári élményhelyként tekintünk, a fejlesztésekkel arra törekszünk, hogy egy családbarát, több generációs, a látogatóknak egész évben élménygazdagságot nyújtó találkozási, rekreációs központként működjön! A látogatói élményekre fókuszáló strand által megszerzett öt csillag tartalmaz unikális kerékpárszéfet, értékmegőrzőt továbbá a baba-mama szolgáltatások teljes skáláját.

Az akadálymentes fürdőhelyen lehetőség van akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy ideutazva magas színvonalú gasztronómiai élményben részesül a vendég. Az öt és fél hektáros területen fekvő strand három bejárata közelében kialakított parkolók ingyenesen használhatók, és a jó minőségű, egész évben elérhető wi-fi nemcsak az okospadok mellett ad jelet. A két évre szóló ernyővédjegy hatalmas marketingelőnyt jelent a településnek, ami a helyi önkormányzat eddig megtett strandfejlesztéseinek helyes irányára is rámutat. A minősítéssel egy folyamatos szakmai tanácsadást és hátteret is kapunk, hogy a jövőbeli elképzeléseinket szakmailag visszaigazoltan tudjuk megtenni. Csopakon a Balatoni Szövetség kiosztotta a legjobb balatoni strandoknak járó idei Kék hullám zászló minősítéseket.

A strandminősítés idén 20 éves jubileumához érkezett, ezért ebből az alkalomból az évek óta kiemelkedően szereplő strandok jubileumi díjat is kaptak. A verseny egyik fő győztese szinte a legmagasabb pontszámmal: mi lettünk és a Zala Vármegyei Önkormányzat különdíját is elhoztuk. A sikerhez hozzájárult, hogy a sok ízben kiválóra minősített fürdőhely rendelkezik nagy, ingyenes parkolóval, igényes gyerekbarát szolgáltatásokkal és kulturált vendéglátóhelyekkel is. A vizes játszótér, a játszótér, a csúszda is sok élményt kínál. Ki van építve szörfiskola, SUP-, kajak- és vízibicikli-kölcsönző, vízisípálya, strandröplabda-, strandkézilabda-, kézi- és kosárlabdapálya, valamint fitneszpark, teqball- és több pingpongasztal is. A fejesugróstég pedig igazán különleges élményt nyújt. A szezonban igénybe vehető  nálunk a gyerekanimáció és a víziaerobic.

–Egy karitatív régiós kezdeményezéssel is előrukkoltak.
– A Zalában élő rászorulók, nagycsaládosok ötvenszázalékos kedvezménnyel látogathatják a többszörösen díjnyertes strandunkat. A kedvezményes jegyrendszert már a helyiek, az ingatlantulajdonosok és a látogatók is élvezhetik. Az idei kezdeményezés a Keszthely és Környéke Társulási Tanács több mint egy tucatnyi településén élőknek ad önkormányzati ötvenszázalékos kedvezményt, amely a Balaton legjobb strandjára, az idén ötcsillagos védjegyet is kapott Lidóra érvényes.
A Balaton-parti települések kivételével valamennyi önkormányzatnak 100–100 darab, két személyre szóló tikettet juttattunk el, de intenzívebb érdeklődés esetén készek vagyunk ezt a darabszámot bővíteni, hogy megkönnyítsük a rászorulók, és nagycsaládosok kikapcsolódását.

– Milyen programok várják a vendégeket?
– A Panoráma Kertmozi és Szabadtéri Színpadon júliusban és augusztusban is 21 órai kezdettel külön program szerint filmvetítések zajlanak. A Művelődési Házban július 21–23-a között épül ki a Gyöngy Gyógyító Falu: térítésmentes alternatív gyógyító megoldásokkal, masszázsokkal, tanácsadásokkal, hangfürdőkkel, vezetett meditációkkal, mozgás-terápiákkal, művészeti műhelyekkel, színházi előadással, a test-lélek-szellem egységének javítási lehetőségeiről szóló előadásokkal. Július 23-án a Magyar Tenger diszkó, majd augusztus 2-án egy különleges helyszín, a Liget színpad (egykori bánya) ad helyet az Imre Sándor Szeretetszínház Lázár Ervin: Négyszögletű kerek erdő című előadásának. Míg július 26-án Neil Simon: Pletykák című vígjátékát adják elő a szabadtérin.

Zalai borászatok, fesztivál, gasztronómia, kirakodóvásár, gyermekprogramok, díjmentes légvárak, koncertek, utcabálok várják minden nap 19.00 órától a 30. Vonyarci Boros Forgatag vendégeit július 26–30-a között.  Július 28–30-a péntek–vasárnap között pedig a strandon zajlik a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság országos döntője.
Augusztus 5-6-a között 40. alkalommal rendezi meg az önkormányzat a balatoni halászok napját. A Halász Emléknapon hálóhúzás, gyermekprogramok, koncertek lesznek a Lido Strandon, valamint koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a Szent Mihály-dombon.

Forrás: Magyarország kincse a Lido Strand – ZalaMédia – A helyi érték (zalamedia.hu)

Szerző : Nemes Norbert


Augusztusi miserend


Tájékoztató földi szúnyóggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A védekezés időpontja: 2023. július 25. napján, napnyugta utáni órákban.
Pótnapok: 2023.július 26 – 27. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


Üzemszünet értesítő

Településünkön tervezett áramszünet várható a következő időszakban, helyeken:

2023.07.20. 07:30-16:00

>> Iskola utca-Páros házszám: 8/5, 12, 18-42
>> Iskola utca-Páratlan házszám: 29-31
>> Madách Imre utca-Páratlan házszám: 29
>> Petőfi Sándor utca-Páratlan házszám: 201
>> Petőfi Sándor utca-Páros házszám: 186-188
>> Toldi Miklós utca-Páratlan házszám: 29, 1-25
>> Toldi Miklós utca-Páros házszám: 2-30
>> Széchenyi utca- Páros házszám: 2-8, 12-26
>> Széchenyi utca-Páratlan házszám: 1-29
>> Mátyás király utca-Páros házszám: 6-14, 18-34
>> Mátyás király utca-Páratlan házszám: 7-27
>> Kis utca-Páros házszám: 2-10
>> Kis utca-Páratlan házszám: 1-11
>> Arany János utca-Páros házszám: 54
>> Arany János utca-Páratlan házszám: 11-81
>> Margaréta utca-Páros házszám: 2-26
>> Margaréta utca-Páratlan házszám: 1-15
>> Gyöngyvirág utca-Páros házszám: 28-44
>> Gyöngyvirág utca-Páratlan házszám: 23-35
>> Aranyköz-Páratlan házszám: 27
>> Sióköz: egész utca

Köszönjük megértésüket és türelmüket!
Üdvözlettel:
E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt.


Tájékoztatás – szabványos és nem szabványos gyűjtőedényekről

Tisztelt Vonyarcvashegyi Lakosok!

Ezúton közöljük a Zalaispa Nonprofit Zrt. által megküldött tájékoztatójukat, a szabványos és nem szabványos gyűjtőedényekkel kapcsolatosan.

Kérjük figyelmesen olvassák el, és a szükséges teendőket legyenek szívesek megtenni.

Tisztelettel:
Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (továbbiakban: Ht.) 2. § (1) bekezdés 18. pontja alapján:

Gyűjtőedényszabványos mérettel rendelkező hulladékgyűjtő edényzet, hulladékgyűjtő zsák, valamint az elkülönített hulladékgyűjtés céljából üzemeltetett eszköz, berendezés.”

A hulladékgyűjtő edényekre vonatkozó jelenleg hatályos szabvány a következő:
MSZ EN 840-1:2013

A fenti szabvány már több éve hatályos, azonban ennek ellenére tapasztalható, hogy a lakosság jókora része az érvényes szabványnak egyáltalán nem megfelelő, láthatólag gyenge minőségű, a szabványedényhez képest olcsóbb edényeket vásárolnak, illetve használnak.

Amennyiben Ön nem az MSZ EN 840-1:2013 szabványnak megfelelő edényzetet használ, úgy az edényben, a szabványtól eltérés miatt keletkező esetleges sérülésért Társaságunk felelősséget nem vállal, azaz kárt nem térít!

Az alábbiakban felsorolásra kerülnek a szabványos és nem szabványos gyűjtőedények lényeges tulajdonságai. Kérjük, hogy edényzet vásárlásnál szíveskedjen ezeket figyelembe venni! A szabvány száma az edényen fel van tüntetve!

Szabványos gyűjtőedény: (lásd 1. kép)

– Fésűs ürítő szerkezettel üríthetők
– Anyaguk UV-, hideg-, meleg- és vegyszerálló
– Csendes, tömörgumi kerekekkel van ellátva
– Az edények megfelelnek az EU zajvédelmi    előírásainak
– Felhasználóbarát

Nem szabványos gyűjtőedény: (lásd 2. kép)

– Kör keresztmetszetű, kerék nélküli edények
– Fésűs ürítő szerkezettel nem üríthetők
– Fémből vagy gyengébb minőségű műanyagból készülnek
– Fedelük csak egy ponton illeszkedik
– Gyakoribb a sérülés, rongálódás, horpadás, törés veszélye

A fém hulladékgyűjtő edényzetek azonnali cseréjét kérjük a lakosságtól, túl azon, hogy nem szabvány szerinti edényzet, kollégáink részére sérülést okozhatnak.

Jelezzük továbbá, hogy az edényzet károsodás, törés kivizsgálásának esetében az ügyfél köteles az edényzet károsodását azonnal a Szolgáltató részére jelezni. Amennyiben az ügyfél bejelentési kötelezettségének az esemény bekövetkezését követő 3 napon belül nem tesz eleget, úgy a Szolgáltató az ügy kivizsgálására nem kötelezhető, a panasz elutasításra kerül.

Társaságunk csak abban az esetben vállal felelősséget és kártalanítja az ingatlanhasználót, ha szabványos és 4 évesnél nem öregebb a kukaedény.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Tájékoztatás a hulladékgyűjtés főbb pontjairól

A szolgáltatás igénybevevőnek szállítási napon reggel 6,00 óráig kell kihelyezni a hulladékgyűjtő edényt, vagy cégemblémás zsákot az útpadkára, illetve a begyűjtést végző járművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyre, az ingatlan bejáratának a közelében, gyűjtőjármű közlekedésére alkalmas úttól legfeljebb 5 méterre. Az ürítési rend egész évben változatlan, akkor is, ha az ürítési nap ünnep- vagy munkaszüneti napra esik.

Tilos a gyűjtőedénybe elhelyezett hulladékot összepréselni. Ha a gyűjtőedényben olyan nedves hulladékot helyeztek el, amely az edényben összetömörödött, vagy befagyott , illetve a tiltás ellenére az edényben levő hulladékot úgy összepréselték, hogy emiatt az edényt üríteni nem lehet az Ingatlanhasználó társaságunk felhívására köteles az edényt üríthetővé illetve használhatóvá tenni. Köteles a fenti tevékenysége miatt bekövetkező kárt megtéríteni. Közegészségügyi okok miatt munkatársaink nem nyúlhatnak a kukákba, az edények sérülésveszélye nélkül az ürítés nem megvalósítható. Jelezni kívánjuk továbbá, hogy kisebb, apró darabos hulladékaikat zsákban helyezzék el a hulladékgyűjtő edényzetbe.

Ha a gyűjtő edényzet ürítése az ingatlanhasználók hibájából marad el, akkor az ürítésre csak az ingatlanra vonatkozó következő szállítási napon kerül sor. Az ingatlanhasználó hibájából elmaradó gyűjtő edényzet ürítés a közszolgáltatás végzése után kiállított számla összegét nem befolyásolja.

Társaságunk megtagadhatja a hulladék átvételét, amennyiben az veszélyes hulladékot, építési törmelék, földet, vagy egyéb olyan anyagot tartalmaz, amely a kezelő személyzet testi épségét, vagy a gyűjtő jármű műszaki állapotát veszélyezteti( folyékony, tűzveszélyes, maró, mérgező anyagok, állati tetem, fekália, hamu, egyéb tűzveszélyt okozó anyag). Társaságunk olyan mértékű hulladékot köteles az ingatlanhasználótól átvenni, amely az ingatlanhasználó által használt szabványos gyűjtőedény lecsukott állapotban elfér. Gyűjtőedényzetben elhelyezhető települési szilárd hulladék maximális súlya 110-120 literes gyűjtőedényzet esetén legfeljebb 25 kg.  Az ezt meghaladó mennyiségű hulladék átvételét társaságunk megtagadhatja, kivétel, ha az esetileg keletkező többlet hulladék a társaságunknál megvásárolható cégemblémás zsákban történt kihelyezésre.

Az ingatlanhasználó az általa használt gyűjtőedényen köteles tartós megjelölést alkalmazni az ingatlan beazonosítása érdekében. Amely településeken ezt társaságunk bevezette ott az alkalmazott és biztosított egyedi ügyfél azonosítóval ellátott matricát kell alkalmazni ezen célra. A nem beazonosítható edények ürítését nem köteles elvégezni a szolgáltató. Az emiatt elmaradt ürítés díja nem csökkenti a tárgyi időszakra vonatkozó számla összegét.

A gyűjtőedényzet épségéről és rendeltetésszerű használatáról, megőrzéséről valamint a gyűjtőedényzek tisztántartásáról fertőtlenítéséről az ingatlanhasználó köteles gondoskodni.


Vonyarcvashegy TV június


Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2023. június 26. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 27-28. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


Júliusi szentmisék

Kedves Hívek!

Értesítjük önöket a júliusban esedékes szentmisék rendjéről:

Július 1.(szombat) –  Vasárnap előesti mise

19.00    Vonyarc

 

Július 2. –  Sarlós Boldogasszony ünnepe

8.00       Vonyarc

9.15       Balatongyörök

10.30     Gyenes

11.30     Diás

 

Július 8. (szombat)– Vasárnap előesti mise

19.00    Vonyarc

 

Július 09.  –  Évközi 14. vasárnap

8.00       Vonyarc

9.15       Balatongyörök

10.30     Gyenes

11.30     Diás

 

Július 10. (hétfő)– Görögkatolikus Szent Liturgia

08.30    Diás

 

Július 15.(szombat)– Vasárnap előesti mise

19.00     Vonyarc

 

Július 16.  –  Évközi 15. vasárnap

8.00       Vonyarc

9.15       Balatongyörök

10.30     Gyenes

11.30     Diás

 

Július 22.(szombat) –  Bűnbánó Mária Magdolna (ünnep)

10.00    Diás

19.00     Vonyarcvashegy

 

Július 23. –  Évközi 16. vasárnap

8.00       Vonyarcvashegy

9.15       Balatongyörök

10.30     Gyenes

11.30     Diás

 

Július 25.(Kedd) – Szent Jakab apostol (ünnep)

19.00     Diás

 

Július 26.(Szerda)–  Szent Anna, a boldogságos Szűz édesanyja (ünnep)

19.00     Balatongyörök

 

Július 29. Szombat – Vasárnap előesti mise

19.00 Vonyarc

 

Július 30. – Évközi 17. vasárnap  

8.00       Vonyarc

9.15       Balatongyörök

10.30     Gyenes

11.30     Diás

 

Ikonfestő tábor Gyenesdiáson

Az idei évben is szervezünk Ikonfestő tábort Zolcsák Miklós ikonfestő atyával .

Ideje: Július 10-15-ig.

Helyszín: Gyenesdiás Darnay u. 15. a Karmelita Nővérek Kolostorában.

Idei témánk a Feltámadás.

Érdeklődni lehet: gyenesdiasikon@gmail.com

 

Plébániánk elérhetősége:

Az alábbi telefonszámon, 06 20/324 6860 Kerekes Zoltán atya

Plébániánk folyamatosan bővülő híreiről tájékozódhatnak facebook oldalunkon is.

Facebook: Római Katolikus Plébánia-Gyenesdiás-Vonyarcvashegy

Kérjük, kövessék oldalunkat és megosztással népszerűsítsék tevékenységünket.

 

Ezen kívül természetesen hírfalunkon is olvashatják, és a szentmisék hirdetésében is

hallhatják hétről hétre a legfrissebb híreket.

 

Egyházi adó

Kedves Testvérek, a templomaink és plébániánk fenntartásához nélkülözhetetlen egyházi adó befizetésének egyik módja a banki átutalás/befizetés.

Az egyházi adó mértéke az éves nettó jövedelem 1%-a.

Minimum mértéke: 6000Ft/fő/év

 

Ezt az alábbi bankszámlaszámunkra lehet megtenni.

-Gyenesdiás Római Katolikus Plébánia OTP: 11749039-20046918

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a nevet és lakcímet.

 

-Vonyarcvashegyen az egyházi adó beszedésére felhatalmazott személy: Szeles Zoltánné Magdus

 

-Új  lehetőség is nyílt számunkra: a gyenesdiási József Attila Művelődési Ház és Könyvtár megszokott nyitvatartási idejében is tudják rendezni tartozásukat.

Hálásan köszönjük!


Vonyarcvashegy kapta az első Vízparti strandok védjegyet – podcast

Országszerte zajlik a szabadvízi strandok minősítése és a Vízparti strandok védjegy odaítélése; Vonyarcvashegy elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést napokban. A folyamat részleteiről Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője adott rádióinterjút.

A szálláshelyek minősítése mellett elindult az attrakciók minősítése is, jelenleg öt kategóriában. Ezek a gyógyfürdők, a wellnessfürdők, a várak, a kastélyok és a szabadvízi strandok. A szezonra való tekintettel jelenleg az utóbbi áll a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. fókuszában, nemcsak a Balatonnál, hanem országszerte minden vízparton, ugyanakkor Könnyid László a teljes folyamatot bemutatva szemléltette az átfogó védjegyrendszer összefüggéseit, horizontális céljait és jelentőségét a Trend FM-nek adott rádióinterjúban.

Vendégelvárás és versenyképességi kérdés is a minősítés

Az attrakciók minősítése önkéntes alapú, vagyis – mint az igazgató fogalmazott – a legjobbakat keresik. Különböző országos és nemzetközi marketingkampányokon keresztül széleskörű láthatóságot kapnak a minőségi vendégélményt nyújtó szolgáltatók és a már minősített attrakciók. De a végső cél létesítménytől és kategóriától függetlenül ugyanaz: az ország turisztikai versenyképességének növelése – emelte ki Könnyid László.

A kiegyensúlyozott minőség és a színvonalas, megbízható szolgáltatások ma már nemcsak a külföldi, de a hazai vendégeknek is alapvető elvárása. Ha a szolgáltatók ezeknek megfelelnek, jó eséllyel több vendéget fogadhatnak majd, hosszabb ideig. De maga a védjegy már a marketingben is hatalmas hasznot jelent, hiszen egyfajta objektív garanciát ad a színvonalra.Ugyanakkor a minősítés folyamata edukációs szándékot is képvisel, hiszen ezáltal a szolgáltatók egy objektív szempontrendszer segítségével tudják felmérni a kínálatukat, a vendégélményt, és esetlegesen a fejlesztések szükségességét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője
Fotó: MTMT

A kulcsszó a látogatóélmény, hiszen végső soron minden azt szolgálja, hogy a vendég elégedett legyen. Ez pedig már elindul az online térben a tájékozódással, jegyvásárlással, aztán folytatódik a beléptetéssel, végül a helyi tapasztalatokkal válik teljessé – fejtette ki az ügyvezető.

Most a strandok vannak fókuszban

A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy kiépítése a fent említett öt kategóriával indult el, de várhatóan összesen 15 kategóriát tartalmaz majd, ezáltal lefedi a teljes hazai turizmust. Valamennyi védjegy 3 évre szól, kivéve a strandoké, amelyek a nagyobb igénybevétel miatt csak 2 évre kapják meg. Országszerte összesen 73 település 140 szabadvízi fürdőhelyének megújulását tette lehetővé a kormány hazai forrásból.A strandfejlesztés öt ütemében folyamatos, egymásra épülő fejlesztéseknek lehettünk tanúi, hogy ezek mi mindent tartalmaztak, az interjúban részletesen is elmondja Könnyid László.

Ötcsillagos példa Vonyarcvashegyen

A minősítési folyamat minden esetben önellenőrzéssel kezdődik, és ahol szükséges, a strandok tovább csiszolhatnak kínálatukon. A helyszíni vizsgálaton az auditorok részletes, több órás vizsgálat alá vetik a jelentkező helyszínt, és ellenőrzik, valóban teljesül-e minden feltétel.

A minősítések értelmezése kapcsán Könnyid László kiemelte: a csillagok száma között a szolgáltatások mennyisége tesz leginkább különbséget, azaz egy háromcsillagos strand is lehet kiváló. A tisztaság, rendezettség, karbantartottság ugyanis alapvető elvárás, amely minden minősített strandon megvan.Vonyarcvashegy Lido strandja csaknem maximális pontszámot elérve az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. Ez hatalmas marketingelőnyt jelent számukra, ami bizonyára a többi önkormányzatot is arra ösztönzi majd, hogy jelentkezzenek a minősítésre – mutatott rá az ügyvezető.

Vonyarcvashegy öt csillaga tartalmaz például kerékpárszéfet, ami unikális szolgáltatás, illetve rendelkezésre áll értékmegőrző, a baba-mama szolgáltatások teljes skálája, a strand akadálymentes, van lehetőség akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy odautazva magas színvonalú gasztronómiai élményekben lesz része a vendégeknek.

Folytatódnak a minősítések

A Magyarország Kincsei védjegyrendszer horizontális céljai közé tartozik többek között a látogatóbarát, családbarát, fenntartható és digitális működés, ami alapvető vendégigény. Éppen ezért intenzív kommunikáció indul el a fogyasztók felé is, hogy ők is tudják, miért jött létre a rendszer és melyik besorolástól mit várhatnak el.Következő lépésként hamarosan elindul a várak és kastélyok minősítése, az első minősített kastélyt a napokban jelentik be. A szakember nevet nem, de annyit elárult, hogy egy Budapest környéki kastélyról van szó. Mindemellett a szálláshely-minősítés is gőzerővel halad tovább.

Az interjú teljes terjedelmében meghallgatható alább:

Forrás: turizmus.com

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!