Hírek

Karbantartási munkálatok a ZNET Telekom Zrt. hálózatában

A ZNET Telekom Zrt. partnere 2021.11.10-én 00:01 és 01:00 óra között hálózatunkat érintő karbantartási munkát végez üzemzavar megelőzési jelleggel. Emiatt hálózatunkon az említett időszakban a TV szolgáltatásban minőség romlás, szakadozás, rövidebb-hosszabb idejű szolgáltatáskiesés várható.
A várható üzemidő kiesés maximális időtartama: 1 óra
Munkatársaink mindent elkövetnek a szolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében.

A rendkívüli karbantartásból adódó szolgáltatás kiesés nem minősül szünetelésnek. A kiesett időtartam csökkenti az éves rendelkezésre állást. Az előfizetői szolgáltatás Szolgáltató általi szünetelésének feltételeit az ÁSZF 5.1.3. és 5.1.4. pontja tartalmazza.

A hatályos ÁSZF elérhetősége:
https://zt.hu/websites/www.zt.hu/files/ASZF/ZNET.ASZF.Torzsszoveg.2021.06.30.pdf

A kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

Megértésüket és türelmüket megköszönve,

Tisztelettel:

ZNET Telekom Zrt.


Vízhiány 2021. október 28-án

Tájékoztatásul közöljük, hogy Vonyarcvashegy településen, a Berzsenyi u.-tól keletre a 71-es u. felett, az Ifjúság lakótelepen, Mandulás lakóparkban, a Helikon u., Cseri u., Juhar. u., Radnóti u. , Mulató u., Meredély u., Mély utcákat érintően

 

  1. október 28-án 8 és 16 óra között

karbantartási munkálatok miatt, vízhiány és nyomáscsökkenés várható.

 

Ivóvizet ebben az időszakban a település utcáit járó ivóvízszállító tartálykocsikból lehet vételezni.

A DRV ZRt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához a víztornyok, medencék  tisztítása, fertőtlenítése is hozzájárul. Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.


Kajla útlevéllel ingyenesen utazhatnak az alsósok az őszi szünetben

Díjmentes utazás

Vidd magaddal Kajla útleveledet kirándulásaidra és utazásaidra, és mindig vigyázz rá!

Azért is fontos, hogy magadnál tartsd, mert saját Kajla útleveleddel és diákigazolványoddal:
>> 2021. október 23. és november 1. között díjmentesen vonatozhatsz a MÁV-START és a GYSEV belföldi vonatain,
>> 2021. október 23. és november 1. között díjmenetesen utazhatsz a VOLÁNBUSZ belföldi helyközi menetrendszerinti járatain,
>> 2021. október 23-24-én díjmentesen hajózhatsz a BAHART Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany között közlekedő hajójáratain.

Nem csak nyáron, ilyenkor ősszel is érdemes útra kelni, felfedezni az országot. A közlekedési társaságok ezért az őszi iskolai szünetben is szeretnék megkönnyíteni a közös családi kirándulások szervezését a Kajla útlevéllel igénybe vehető térítésmentes utazási lehetőséggel – közölte a MÁV-Start.

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Az őszi szünetben minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga vagy kék Kajla-útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), korlátlan számban válthat díjmentesen menetjegyet, mellyel a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain utazhat. A balatoni vonalakon pedig díjmentes KajlaBalaton24 napijegy váltható a gyermekek számára.

Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

A 2019-ben indult program nagy népszerűségnek örvend, idén nyáron több mint 70 ezren éltek a Kajla okmánnyal igénybe vehető díjmentes utazási lehetőséggel, tavaly nyáron mintegy 34 ezer gyerek, ősszel több mint 6000 kisiskolás utazott Kajla jeggyel. A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a program hivatalos oldalán érhetők el.


Vízhiány

Tájékoztatásul közöljük, hogy a DRV Zrt. Vonyarcvashegy, és Gyenesdiás településen 2021. október 21-én. csütörtökön 08:00 és 16:00 óra között a Vonyarcvashegy 2 x 300 m3-es ivóvíz medence karbantartását végzi.
A karbantartási munka során vízhiány és nyomáscsökkenés az alábbi területeken várható:
Vonyarcvashegy területén: Berzsenyi u.-tól keletre a 71-es u. felett, Ifjúság lakótelep, Mandulás lakópark, Helikon u., Cseri u., Juhar. u., Radnóti u. , Mulató u., Meredély u., Mély u.

Az érintett területen az ivóvízellátást a DRV Zrt tartályos ivóvízszállítással biztosítja.
További információ a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 80 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

A DRV ZRt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához a víztornyok, medencék tisztítása, fertőtlenítése is hozzájárul. Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Igazgatási és Kommunikációs Osztály
8600 Siófok, Tanácsház u. 7., Pf. 59


Karbantartási munkálatok a ZNET Telekom Zrt. hálózatában

A ZNET Telekom Zrt. partnere 2021.10.25-én 02:00 órától 2021.10.25. 04:00 óráig hálózatunkat érintő tervezett karbantartási munkát végez üzemzavar megelőzési jelleggel.
Emiatt hálózatunkon a tv szolgáltatásban kiesés várható.

A várható üzemidő kiesés max. időtartama: 2 óra

Munkatársaink mindent elkövetnek a szolgáltatás mielőbbi visszaállítása érdekében.

A tervezett karbantartásból adódó szolgáltatás kiesés szünetelésnek minősül, az éves rendelkezésre állásba nem számít bele.

Az előfizetői szolgáltatás Szolgáltató általi szünetelésének feltételeit az ÁSZF 5.1.2. pontja tartalmazza.

A hatályos ÁSZF szerint:
5.1.2. A Szolgáltató érdekkörében felmerülő okból történő szüneteltetés
A Szolgáltató szüneteltetheti a Szolgáltatást az Előfizető 15 napos előzetes értesítése mellett, ha ez a hálózat átalakítása, felújítása, cseréje, karbantartása miatt szükséges, és nincsen olyan más gazdaságos műszaki megoldás, amely alkalmazása esetén nem kell a Szolgáltatást szüneteltetni. Az ilyen okból történő szüneteltetés időtartama naptári hónaponként az 1 napot nem haladhatja meg (Eht. 136. § (1) bekezdés a) pont).
5.1.2.1. A hálózat átalakítása, cseréje, karbantartása miatti szüneteltetés
Ha az előfizetői szolgáltatás szüneteltetésére az Előfizető előzetes, 15 nappal korábban történő értesítése mellett a hálózat a szolgáltatást biztosító műszaki rendszer átalakítása, felújítása, cseréje, karbantartása miatt -más gazdaságos műszaki megoldás hiányában -kerül sor, ez naptári hónaponként az 1 napot nem haladhatja meg. A Szolgáltató az Előfizető-a szünetelést legalább 15 nappal megelőző előzetes -értesítése mellett végezheti.
5.1.3. Rendszeres karbantartás
Rendszeres karbantartásba tartoznak azok a tevékenységek, amelyek a szolgáltatás nyújtásához szükséges kiszolgáló eszközök meghibásodásának megelőzése érdekében karbantartási munkákat igényelnek. A szolgáltatás szüneteltetésével járó rendszeres karbantartást a Szolgáltató az Előfizető – a szünetelést legalább 15 nappal megelőző előzetes – értesítése mellett végezheti Mindkét fél érdekkörén kívül eső okból történő szüneteltetés:
a) Szünetel a Szolgáltatás előre nem látható és el nem hárítható külső ok (vis maior) esetén (Eht. 136. § (1) bekezdés b) pont).
b) Szünetel a Szolgáltatás a Magyarország honvédelmi, nemzetbiztonsági, gazdasági és közbiztonsági (így különösen terroristaelhárítás, kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem) érdekeinek védelmében a jogszabályok által előírt módon (Eht.136. § (1)bekezdés c) pont).

A kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

Megértésüket és türelmüket megköszönve,

Tisztelettel:
ZNET Telekom Zrt.


Lomtalanítás és elektronikai hulladékgyűjtés 2021

Az idei évben a lomtalanításra és az elektronikai hulladék gyűjtésre a tervek szerint november hónapban kerül sor. A részleteket az októberi Vonyarcvashegyi Hírmondóban olvashatják.

Előzetesen felhívjuk a figyelmet, hogy a kihelyezett lom-hulladék mennyisége egy ingatlan esetében maximum 10 kg/fő lehet, az ingatlanban lakó állandó lakcímmel rendelkezőket figyelembe véve.

Fentiek alapján a lomtalanítás lehetőségével tehát csak azon ingatlantulajdonosok élhetnek, ahol az ingatlanban állandó lakcímmel bejelentett személy van


Eboltás értesítő


Vonyarcvashegyi siker a Festetics Vágtán

Idén tizenkettedik alkalommal adott otthont Gyenesdiás a Festetics Vágtának, a Nemzeti Vágta regionális előfutamának.

A balatoni települések csatájában Arató Barna aratott győzelmet Napraforgó nevű lovával, így Bükkösd is képviselteti majd magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó második fokára a szilvásváradi Bányavölgyi Donáta állhatott fel Mimózával, a harmadik helyezés pedig Takács Reginát illette meg Baron Gyémánt nevű lovával, Vonyarcvashegyet képviselve. Végül negyedikként Szentkirály színeiben Csiki Árpád és Jimmy kvalifikálták magukat a budapesti döntőbe.

Nemzeti Vágtát október első hétvégéjén Budapesten rendezik meg.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!


Kezdődik az iskola

Tanévnyitó ünnepségünket augusztus 31-én 1800 órakor tartjuk iskolánk aulájában.

 

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy lehetőség szerint csak az első osztályosokat, az újonnan érkező tanulókat kísérjék el az ünnepségre, tekintettel a – mérsékeltebben ugyan, de – még mindeig fennálló járványhelyzetre!

Felhívom a figyelmet, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/C. § (3) bekezdés értelmében, a szülők tekintetében, a rendezvényen való részvétel feltéle a védettségi igazolvánnyal való rendelkezés.

Valamennyi tanulónknak, szüleiknek élményekben gazdag, eredményes tanévet kívánok!

Erdei Ferenc

intézményvezető


Vonyarci rendező filmje műsoron

Augusztus 19-én mutatják be a Panoráma Kertmoziban az „Így vagy tökéletes” című magyar filmet, melynek rendezője a vonyarcvashegyi illetőségű Varsics Péter. a Nemzeti Filmintézet által is támogatott, könnyed hangulatú, igazi nyári vígjáték bizton közönségsikerre számíthat. Amennyiben Péter elfoglaltságai megengedik, részt vesz a bemutatón és a film előtt elárul néhány részletet is a keletkezés körülményeiről. Az ősz folyamán szeretnénk egy közönségtalálkozót is szervezni Vonyarcvashegyen, melyet a film forgalmazójával, az Intercommal is egyeztetünk. Gratulálunk Varsics Péternek a közönségdíjas film elkészítéséhez, és további sok sikert kívánunk a filmes karrierjében!

Farkas Tibor, művelődési ház igazgató

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!