Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómiai kiállító tér

Múzeum,- és pincelátogatás, borkóstolók a Festetics Tavernában – egész évben!

Helyszín: Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómiai kiállító tér

A hatalmas, akár 130 főt befogadni képes borospince másfél évszázadon át az egykori Festetics uradalom présháza volt. A klasszicista műemlék felújítása 2013-ban kezdődött, majd borászati és gasztronómiai kiállítótérként született újjá. Minőségi tartalommal került feltöltésre a hangulatos régi tér: érintőképernyős, illetve 3D múzeumi prezentációs eszközök mutatják be az érdeklődőknek a Festetics család és a balatoni bortermelés történelmét.

  1. Térségi szőlő- és borkultúra a római kortól napjainkig
  2. Digitális tartalmak múzeumi érintőképernyőkön
  3. 3 dimenziós vetítőterem
  4. Környezeti nevelés és értékmentés
  5. Mindent a borkóstolásról

A kiállítási tárgyak legértékesebb darabja a da Bibere edény. A kétfülű edény közel 2000 éves Cserszegtomaj mellett került elő 1947-ben egy hamvasztásos kora római sírból. A lelet érdekessége, hogy az edény formája bennszülött (kelta) ízlésvilágról árulkodik, de nyakán már megjelenik a latin betűs felirat DA BIBER(E), azaz “Adj innom!” A Balatoni Múzeumban őrzött lelet és a rajta lévő felirat a Balaton környéki borászok jelképe illetve jelmondata lett.

A Festetics Helikon Taverna Múzeum, egy olyan múzeum, ahol a gyermekek sem unatkoznak! LEGO játszóasztal, valamint a Helikon Taverna élethű makettje várja apró vendégeinket. Egy – két érdekesség: 27 000 db LEGO® kockából, négy hónapig épült, az 1902-ben készült képeslapról mintázta az alkotó.

Továbbá a Kiállítótér Borszaküzlettel bővült. Kedvezményes bor és souvenir tárgy vásárlási lehetőség itt olvasható.

További információ:
www.helikontaverna.hu
muzeum@helikontaverna.hu
Tel: +36 83 348 004 vagy +36 20 269 2009

Képek a Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómiai kiállítói térről

Tetszik a cikk? Osszd meg másokkal is!